| Th3AbSinTh3 a întrebat:

De ce tot inhalez in ultimul timp bucatele mici de mancare? Din senin cand mananc se duce o firimitura pe caile respiratorii sau cand beau ceva e la fel, mi se pare ca mi se intampla destul de des si asta in ultimele luni, pana acum daca mi se intampla odata pe an...
Nu consider ca ma grabesc cand mananc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| ancaval a răspuns:

Păi nu ști mânca.

| Sonia822 a răspuns:

Te autosabotezi. Ai o problema nerezolvata. Rezolva-ti problema.

| Lucian4 a răspuns:

Simti ca tuseti tare sau ai doar ai senzatia ca ''inhalezi'' mancare? Nu am auzit o astfel de problema pana acum. Corpul uman e construit sa nu ''inhaleze'' mancare din esofag. Nu stiu daca stii din moment ce spui chestia asta. Traiectul respiratiei(traheea) este separat de cel alimentar(esofag) prin epiglota. Te intreb atunci cand bei sau inghiti saliva asa-i ca nu ajunge in traiecutul respiratiei (trahee)? pentru ca normal e blocat de epiglota. faringele isi face datoria. sfat: la masa nu vorbi

| GrecuMariaaa a răspuns:

Cel mai bine e sa ti suni medicul de familie si sa l intrebi pe el ce e ineregula. Ai grija pentru ca o gramada de oameni mor inecandu se.

| Th3AbSinTh3 explică (pentru Lucian4):

Ok, nu m-am exprimat tocmai corect, credeam ca e ceva comun.
dar nu prea stiu sa explic, cred ca se intampla atunci cand inspir sa trag pe caile respiratorii, de exemplu o bucatica mica de paine si dupa simt usturime pe nari, exact ca atunci cand iti intra apa in nas la piscina cand te scufunzi(destul de rar, dar se mai intampla) si in 5-10 minute revine inapoi in gura acea bucatica sau daca se intampla sa stranut(de obicei incep sa stranut cand se intampla asta) se poate s-o scot si pe nas, acea bucatica.

| Lucian4 a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

Aa am inteles, dar nu e comun