Simti ca tuseti tare sau ai doar ai senzatia ca ''inhalezi'' mancare? Nu am auzit o astfel de problema pana acum. Corpul uman e construit sa nu ''inhaleze'' mancare din esofag. Nu stiu daca stii din moment ce spui chestia asta. Traiectul respiratiei(traheea) este separat de cel alimentar(esofag) prin epiglota. Te intreb atunci cand bei sau inghiti saliva asa-i ca nu ajunge in traiecutul respiratiei (trahee)? pentru ca normal e blocat de epiglota. faringele isi face datoria. sfat: la masa nu vorbi
Cel mai bine e sa ti suni medicul de familie si sa l intrebi pe el ce e ineregula. Ai grija pentru ca o gramada de oameni mor inecandu se.
Ok, nu m-am exprimat tocmai corect, credeam ca e ceva comun.
dar nu prea stiu sa explic, cred ca se intampla atunci cand inspir sa trag pe caile respiratorii, de exemplu o bucatica mica de paine si dupa simt usturime pe nari, exact ca atunci cand iti intra apa in nas la piscina cand te scufunzi(destul de rar, dar se mai intampla) si in 5-10 minute revine inapoi in gura acea bucatica sau daca se intampla sa stranut(de obicei incep sa stranut cand se intampla asta) se poate s-o scot si pe nas, acea bucatica.