| Mindfulness a întrebat:

De ce un oftalmolog mi-a spus de astigmatism și altul de o ușoară miopie? Unul mi-a zis că trebuie purtați zilnic altul doar când stau pe telefon și când conduc! Ce sa mai cred? Oricum astigmatismul bine la pachet cu miopie parca nu?
Mi-am luat o pereche de la Diesel de ochelari de culoare verzi! Sunt nașpa pe verde? E un verde army așa gen.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| simplaexistenta a răspuns:

Daca ti-a zis oftalmologul sa porti ochelari, ia si poarta-i. Nu e umilitor sa porti ochelari, ci umilitor e sa dai cu capu-n stâlp in caz ca ti se agravează miopia/astigmatismul. Da, uneori pari mai blând cu ochelari, iti mai atenuează din duritatea fetei.
Da-le-ncolo de părerile oamenilor, sa judece cat or vrea, desi crede-mă, fiecare are propriile belele in viata, nu sta nimeni sa vada daca ti-ai luat ochelari noi sau ti-ai schimbat papucii.

17 răspunsuri:
| Mindfulness explică:

Dar de la anxietate mi rușine să îi port in public, mi se pare umilitor sa port ochelari de vedere! E obligatoriu dar e greu având anxietate generalizata, mi rușine, e prima data când trebuie sa port ochelari! Cum o sa pot trece peste aceasta situație cu purtatul ochelarilor in public? Un amic mi-a zis că am mutră de om agresiv, bătăuș și că cu ochelari o sa arat mai cuminte! Așa e?

| Mindfulness explică (pentru simplaexistenta):

Nu mă suporta multa lume nu știu ce au cu mine! Eu am anxietate generalizata și ma simt judecat de societate că nu lucrez! Tot incerc sa înving anxietatea, agorafobia dar e cumplit de greu că sunt singur, stau singur nu mai am părinți nimic nu am! Sunt singur împotriva tuturor! Numai dușmani am și oameni care mă invidiaza! Dar nu au ce sa invidieze că sunt amarat nu sunt bogat cum cred ei! Au rămas cu impresia că am bani că acum 2 ani când jucam sume mari la jocuri,toți din zona cred că sunt bogat dar eu sunt amarat nu am bani nici să îmi iau un pat nou sau sa îmi fac o punte dentara! Adevărul e că și eu câteodată greșesc,nici eu nu sunt perfect mai mă iau câteodată de o vânzătoare,casiera la nervi,frustrare etc.,și lumea crede că sunt rău,dar de fapt s-a întâmplat acest lucru că sunt nervos că nu pot scăpa de anxietate,nu am și eu o iubită,un job,nu mă pot integra și îmi revers nervii pe alții! Dar i-am oferit o ciocolata acelei femei de care m-am luat! Uneori și ele mă provoacă! Deci,și unii oameni mă provoacă și tot ei se dau victime,profita că sunt singur și nu am pe nimeni. Nu îmi pot mintea cu unii îi ignor! Îmi văd de treabă mea! Dar nu e frumos cum se comporta unii! E trist ce se întâmplă că trebuie să port ochelari,poate o sa îmi pun capăt zilelor nu știu dacă o să am putere psihica sa ii port in public! Eu de abia pot sa ies din casa de la agorafobie,e ceva îngrozitor darmite sa fiu văzut că am probleme cu vederea de toți oamenii care nu mă suporta și ma invidiaza! Am devenit un om tare sensibil de când am anxietate,sunt și dur câteodată,chiar de speriat dar sunt și foarte sensibil. E greu sa îți vezi cum iti pierzi mama, când se chinuie sa de-a sa moara de la Covid! M-a marcat puțin aceasta situație mă simt singur pe lume, a nimanui!
Îți mulțumesc pentru acest rășină încurajant, ești o fata deosebita happy
Ai tot respectul meu, rar fete așa ca și tine.

Dar sunt nașpa pe verde? happy cam majoritatea poarta ochelari negrihee hee

| simplaexistenta a răspuns (pentru Mindfulness):

Si Covidul are leacul lui, sa stii. Am avut si eu, si mai toata familia, inclusiv parintii. Am luat Vitamina C liposomala la greu, n-am mai mancat carne asa des si lactate, si ne-a trecut in 2 săptămâni.

Cat despre restul, eu zic sa-ti iei pur si simplu catrafusele si sa te muti in alta localitate.

E na, fii tu ala care iese in evidenta. Sunt oameni cărora le place verdele.

Mie-mi place.

Îmi pare rău că zic acest lucru dar în viață mea nu am văzut oameni așa răi ca românii și țiganii sad ferească Dumnezeu nici în coșmaruri nu am văzut așa ceva sau in filme horror de alea terifiante laughing
Eu nu bârfesc pe nimeni, nu judec pe nimeni, de aia Dumnezeu nu ne ajuta de 35 de ani, suntem răi, ostili, rasiști etc.
Poate sunt eu prea civilizat sa trăiesc între români și țigani nu știu.
Azi am dus 22 de sticle la un magazin si femeia aia de care m-am luat fără să vreau s-a așezat cu capul pe masa de marcat unde scanează produsele și zicea: ah ce mă doare capul,nu mai pot! Asta când m-a văzut că întru cu sticlele! Nu știu ce avea dar nu e frumos pentru o femeie în vârstă ce a zis! Numai babe pensionare la magazinul ăla care au un comportament ostil și rasist,am auzit numai barfe și e una unguroaica care e rea de speriat! Așa tot ei m-au trimis la un magazin unde am lucrat lucrător comercial și aia și-au bătut joc de mine am plecat din cauza lor! Erau pensionari, și cu clienții se comportau urat, făceau crize! Cum sa angajezi așa ceva? Oameni cu probleme cu nervii!? S-au comportat urat cu mine de când m-am angajat și eu de abia pot lupta cu anxietatea! Cum sa mai suport eu românii și țiganii? Daca nu sunt civilizați și sunt hoți, și dușmănoși, bârfitori cu prejudecăți și mindset comunist!? Mi-am pierdut 6 conturi din cauze rasiale dar uite de ce tot îmi pierd cont pe TPU,societatea mă provoacă! De aia nu mai pot unii că nu lucrez eu? Dar dacă lucram ca altii și furam și vindeam substanțe interzise cum fac multi romani era mai bine? Eu măcar nu fur, nu am treabă cu nimeni! Vad că dacă ești cuminte îți iei bully de la societate, dar daca ii iau la pumni pe unii tot ei cheamă poliția sau prietenii! Nu mai exista respect, bun simt, cei 7 ani de acasă! Ce societate e asta? Cum sa trăiești așa între oameni nebuni, dușmănoși? Răi din calea afară?
Au dreptate străinii că ne fac pe toți țigani, asta suntem! Eu rar de tot am întâlnit un om de doamne ajuta! Vad că pe TPU sunt oameni cat de cat mai ok, mai civilizați și educați, dar în realitate e de doamne ferește ce oameni întâlnești!

Mama mea avea probleme grave de sănătate nu avea cum să învingă acest Covid,era agresiv,făcea crize de Covid, și cei de la spitalul județean menționau că nu mai are Covid că e vindecata și cei de la județean au externat-o, acasă facea crize de Covid, după câteva zile a murit în loc sa o tina acolo să aibă grijă de ea.
M-aș muta dar nu prea pot, poate o sa reușesc dar așa oameni răi că noi nu cred că există în Europa! Am fost in multe tari și nu am văzut așa ceva.

Doamne feri. Da' unde stai?

Oh, am inteles. Imi pare rau, Dumnezeu s-o odihneasca.

In Timișoara stau! Dar oamenii sunt foarte răi! Rasiști! Ba nu le plac oltenii,ba nu le plac țiganii,sau maghiarii! Am înțeles,nu lucrez și nu sunt apreciat de nimeni,dar multi au ce au și cu alții! Oltenii nu sunt tot oameni? Ungurii nu sunt și ei oameni? Țiganii sunt toți hoți? Am întâlnit și cunoscut țigani care au devenit avocați! Ce fac eu sa fiu urat de societate? Că nu lucrez? Dar alții lucrează care fac videochat? OnlFans? Care vând droguri? Care jefuiesc oameni! Sunt văzuți bine de societate că sunt șmecheri și sociabili. Noi ăștia care suntem mai tăcuți,retrași ne luam bully! Asta e Romania,așa suntem noi răi,nu contează locul! Și în Cluj niste tigani au vrut să mă facă în gara,așteptam trenul,eram in gara! E rău să fii singur,lumea te simte și te ataca! Când o să atac eu o sa fie jale! Dar îmi văd de treabă mea.
Așa suntem noi că popor! Sa știi că mi-au zis niste români care erau stabiliți în străinătate că le e frica de români,că nu vor să aibă de a face cu ei că știu ce hram poarta! In străinătate se feresc intrare ei românii,o sa vezi cum sta treabă,noi pe dincolo ne săpăm cel mai mult,ne mâncăm între noi! Cine sa ne mai suporte? Am speriat Europa cu crime,cu jafuri, româncele sunt peste tot in toate țările la produs, la noi când auzi de Romania auzi numai de păcănele! Hai sa fim drepti, noi nu suntem creștini adevărați, oameni buni, 90% creștini! Unde sunt creștinii? Eu nu am întâlnit oameni buni,numai rasiști și tâmpiți fara empatie indiferent că era român sau tigan!
Eu de aia te apreciez că ești un om bun, un Cluj mai sunt oameni cu caracter cat de cat, dar devin răi și ei, multi din ei!
Eu am văzut cum e societatea, peste tot și dacă ești diferit ești batjocorit! Noi nu suntem creștini decât cu numele!

Adevărul doare. Pana la urma ai sa vezi ca toate se așează.

In ce sens doare? Pai, casiera aia când m-am luat de ea mă bârfea la oameni că de aia m-am luat de ea că am bani și nu lucrez! laughing doamne ferește! La toți mă bârfea din zona doar că i-am zis sa fie mai atentă! Pai daca nu poate fi atenta și nu face psihic fata și fizic poate sta acasă! Poate sa stea pe pensie! Nu îmi face mie figuri că o doare capul când vin cu sticle laughing
Daca le zic și eu în loc să își aștepte înmormântarea babele fac pe smecherele?laughing că unele mă cam denigrează nu au curaj în fața sa îmi spună! Moșii și babele sa stea acasă pe pensie daca au probleme nu la munca cu nervi și dureri de cap și figuri și crize de isterie. Eu respectam bătrânii dar văd că sunt senili rău. Când îmi dă lumea sa mănânc atunci poate sa mă judece că nu lucrez și îmi plătesc ei totul. Plin de babe comuniste în Romania!
Nu știu dacă se așează, lumea se joacă cu focul și ma cam provoacă! Mi milă de ei, îi iert o data de doua de ori da odată și odată le zic in fața totul și o să fiu vehement și tranșant. Munca nu înnobilează omul, când un om e de rahat așa rămâne toată viața.

"In ce sens doare?"
In sensul ca da, exista si oameni de rahat. Of course, nu le place sa li se zică asta in fata. happy

Adevărul e, că nici eu nu prea știu să tac, unii și-o cam caută cu mine, nu își vad de viață lor.
Zici că am venit să o duc la cimitir așa reacție a avut.
Eu nu am nimic cu ea, îmi era simpatica dar nu poți așa sa te comporți. Alta de la un magazin de alaturi ii spunea colegei ei că aseară a fost la un șpriț in gura mare și tot râgâia rolling on the floor sughitea laughing fată tânără de 25 de ani zici că era primata cum se comporta! Acum nu îmi pun mintea cu fete și babe le las sa își facă show-ul laughing teatru ieftin!
Știi când ne mai revenim noi? In 3000, atunci o sa fim ca nordici civilizați happy

Daca nu ne mancam unii pe altii pana in 3000

Te mănânc eu că tare dulce ești laughing
Mersi frumos pentru toate răspunsurile. Mi-ar placea sincer sa am o iubită ca tine cu bun simt și bună creștere.
O seara faina kiss

Seară faină și ție