Prețul diferă datorită costului de producție, prețurile impuse de producători pentru farmaciile comerciale, condițiile de livrare și depozitare, dar și despre marketing, vânzări, cantitate, și mai mulți factori.
În principiu, depinde de factorul de producție, dacă o farmacie are doar scop comercial și face o colaborare cu producătorul (posibil și cu o firmă de depozitare aceeași/altă firmă de livrare) sau o farmacie are atât fabrică de producție, cât și depozit propriu, cât și flotă proprie de livrări, cât și spațiu comercial.
Astfel de costuri, nu le putem ști, mai adăugăm și costurile de marketing, angajați, etc.
Un alt factor important, putem presupune că toate farmaciile le cumpără la același preț de producător, dar fiecare spațiu comercial farmaceutic poate vinde la preț diferit pentru a avea profit și de a bate competiția.
Un alt factor, aș putea considera locația în sine a farmaciei. Presupunem că același brand de farmacie poate avea un spațiu comercial la periferia orașului cu prețuri afordabile față de centrul orașului, unde poate fi x1, 50 sau x2 mai scump. Se i-au în considerare posibilitățile maxime de cumpărare a acelor clienți și faptul dacă ei fac sau nu naveta.
Corecte, am putea ști și acele costuri. Între timp, am realizat că, cam fiecare firmă ar trebui să menționeze lanțul de producție-comercial, si aceste lucruri ar arăta în bilanțul contabil din an, dar ar fi o analiză foarte detaliată, complicată.
Da, este și posibilitatea de a umfla prețurile fără un motiv special, mai ales că nu foarte multă lume face analize financiar-contabile, nici măcar de la autoritățile abilitate.
E vorba de cine il fabrica si cat de polulara e marca. Nurofen e cea mai cunoscuta marca de ibuprofen. De asta e si cea mai scumpa, ca platesti si numele. Ca la hainele de firma, electronice, etc.
Fiecare firmă cu deciziile ei. Poate contează, de fapt contează căt bagi în ingrediente, pentru că trebuie să-ți scoți banii în final, deci dacă o firmă achiziționează produse mai scumpe automat și produsul lor finit trebuie să fie mai scump. Deci cum totul s-a diversificat, și industria farmaceuitcă s-a diversificat.
Există mai multe factori care pot influența prețul medicamentelor, inclusiv costurile de producție, cercetare și dezvoltare, marketing și distribuție. De exemplu, medicamentele care sunt mai noi sau mai complexe de fabricat pot fi mai scumpe decât medicamentele mai vechi sau mai simple. De asemenea, medicamentele care sunt produse de companii care au cheltuit mult pentru a le dezvolta și a le promova pot fi mai scumpe decât medicamentele produse de companii mai mici.
anonim_4396 întreabă: