anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce uneori am impresia că rareori (peste ceva timp îndelungat)se repetă niște momente din viața?
Adică sub numele de ''am mai trecut pe acolo'' ''am mai fost la masă în bucătărie ''
Așa este construcția umană?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mindfulness a răspuns:

Cu toții experimentam așa ceva.

10 răspunsuri:
| samiZiciPompier a răspuns:

Da si se mai zice ca repetitia e mama invataturii.

| samiZiciPompier a răspuns:

Repetitio mater studiorum est deci.

| anonim_4396 explică (pentru samiZiciPompier):

Uno uno

| Violleta2022 a răspuns:

Se numeste "Déjà vu" si toti experimentam acest lucru, macar odata in viata.

| Frank51 a răspuns:

Trăim destul de mult timp încât să repetăm lucruri.

| DontActLikeMe a răspuns:

Sentimentul de deja-vu, e destul de normal.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Se numeste inceput de dementa.
Consumi multe dulciuri?

| gaminator a răspuns:

Sentimentul de deja vu, este acelasi lucru aproape ca si visul, o simpla scornire a mintii pe care sa o ignori. Dupa cum e vorba asta care imi place foarte mult: "Cioara îşi iubeşte puii săi... Şi mintea gîndurile pe care le naşte... " Sf. Cleopa de la Sihastria

| anonim_4396 explică (pentru gaminator):

Corect copilu.

| Sebastianintreaba a răspuns:

Fie e senzația de Deja Vu (pe care o experimentam mai toti, deci e normal), fie ti se întâmplă la acele situații repetitive (la modul: chiar ai mai fost pe acolo) sau ar mai fi și varianta sa semene locurile, situațiile, etc. cu altele din trecutul tău
Acum,... ar mai fi și varianta vieților anterioare dar aici sunt multe necunoscute de calculat...