Pentru ca esti asigurat/a. Ai o asigurare, esti elev sau muncesti undeva si statul sau patronul iti retine bani pentru sanatate, in cazul de fata operatiile. Insa daca mergi la un spital privat bineinteles ca ti se cere bani. Insa in cazul asiguratilor, o adeverinta ca esti asigurat inchide gura doctorului din spitalele de stat.Bineinteles ca mai sunt cazuri in care doctorii cer bani contra unor operatii reusite sau mai stiu eu ce.
Norrmal nu cere, dar majoritatea oamenilor ii lasa bani prin martiaoare, plicuri, etc sa fie siguri ca-i opereaza bine din cate stiu, peste hotare au salarii chiar si de 20. 000lire si nu ia bani de la oameni(in cazul in care vine unu cu 5. 000euro sa-i dea ca la facut bine pe fius acesta se duce ia o hartie sa o semneze acel om ca vrea sa dea bani si apoi o doneaza! In Romania este cam mic salariul si rar sa vezi un doctor foarte bun, doar pe la privat.
Pentru ca ajunsi la un anumit stadiu "de elita" au suficienti bani cat sa-si permita sa mai faca si o operatie gratuita.
Pai daca chirurgul ii face o operatie gresita si ala moare.Chirurgul primeste banii dupa.
Eu am un prieten chirurg, care el nu cere bani. Chiar o data am fost la el in cabinet si am asteptat cat a consultat, si am observat ca nu le cerea bani pe consultatii.
A zis ca cere bani in momentul cand face ceva, nu doar cand vede pacientul.
Mai sunt si oameni corecti cu bun simt si omenie!
De ce unele gagici nu ti-o sug de la prima intalnire? De ce unii politisti nu iau spaga? De ce exista si parlamentari care chiar au habar de domeniul pe care activeaza (Pambuccian, de exemplu)? De ce unii nu voteaza pentru o sticla de ulei si o punga de zahar? De ce sunt unii fraieri care doneaza sange, desi bonurile alea pe care le primesc valoreaza mult mai putin decat timpul pierdut pentru treaba asta? De ce mai sunt oameni care isi pun tricolorul in geam/poarta?
@FLorentina: Si unde lucreaza prietenul? Daca e la stat, ti se pare corect sa ceara ceva, in momentul in care el primeste oricum salariu?
Depinde daca nu este privat și ai asigurare medicala normal nu se plătește, dar aia mediocri cer bani.
Carmen133 întreabă: