Poate ai auzit de tensiune arteriala. Frigurosi sunt cei cu tensiunea mica, cei la care nu circula sangele destul de rapid ca sa ii incalzeasca.
Presupun, că e o treabă mai mult genetică, dar ţine şi de obişnuinţă.
Într-o perioadă obişnuiam să fac duşuri reci şi, ţin minte, la temperaturi scăzute nu-mi îngheţau extremităţile, aşa cum o fac de obicei. Parcă eram imună la frig.
Sotul meu ii este cald si iarna, eu in acea perioada si nu numai, cat vara cand e un pic de racoare mi-e frig, mi se invinetesc uneori si unghiile de la maini, asta este din cauza proastei circulatii a sangelui pe care o am. Tensiunea la fel imi e mica fata de o alta persoana care are "caloriferul" dupa el. Fiecare persoana difera.
Aici e vorba de gena fiecaruia. Eu spre exemplu sunt calduroasa, cand sunt -10 grade afara, nu am nicio problema. Sau cand sunt 38 de grade afara, phoaaa si mai bine pentru mine :-)
Depinde de fiecare persoana, toti suntem diferiti, cu organisme si gene diferite!
Este o mutatie gentica ce ii ofera individului in cauza un scut de absorptie a frigului, fenomen paranormal inexplicabil pe care oamenii de stiinta inca il studiaza cu o solicitudine considerabila.
Enache_Pavel_Andrei_George_1998 întreabă:
anonim_4396 întreabă: