Uită=te la cauze și înțelegi remediile:
Vorbirea în somn este frecvent întâlnită în contextul altor tulburări de somn – în special în parasomnie (de exemplu terorile nocturne, excitaţii anormale, somnambulism), apnee şi tulburări REM ( Rapid Eye Movement) de comportament. Vorbitul în somn poate începe în mod spontan după vârsta de 25 şi este adesea diagnosticat împreună cu alte probleme medicale sau psihiatrice. În cazurile severe, vorbitul în somn poate fi asociat şi cu crizele nocturne.
Conţinutul vorbitului în somn poate fi complet nesemnificativ şi iraţional, dar cu toate acestea, poate fi de asemenea, legat de experienţele din timpul zilei trecute sau prezente. Decodarea poate fi imposibilă şi de cele mai multe ori, total inutilă.
Vorbirea în somn se poate întâmpla în orice moment din timpul nopţii şi în orice stadiu al somnului. În partea anterioară a nopţii, atunci când oamenii se află în stadiile profunde ale somnului (etapa 3/4 ) si încep să vorbească, adesea, ceea ce spun poate suna mai mult precum un mormăit.
Asta am putut citi si eu pe net inainte de a pune intrebarea. Ma gandeam ca poate au altii pe aici raspunsuri mult mai interesante, inteligente...
Sorry - nu cred că e vorba de inteligență să afli ce-i aia "tulburări de somn". De aia vorbești în somn. Dă și tu o căutare pe net și vezi ce-i aia.
Multumesc că mi-ai citit mesajul!
Nu prea poti ca se spune ca iti merge mintea "bine" daca vorbesti in somn, pentru sforait poti dormi pe o parte sau pe burta.
Cum adica ''bine''?
Se dezvolta memoria...
Te cred ca e... deranjanta. Poti spune lucruri pe care le vrei secrete.
Cred ca aici e vorba de stres. Te preocupa problemele despre care vorbesti in somn. Rezolva aceasta problema.
Rezolva si cu sforaitul. Pentru ca, pe langa faptul ca il tii treaz pe cel de alaturi, poti avea probleme cardiace.