anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva timp am observat pe limba pete albe, care nu se iau cu nimic. Pot avea candidoza? Nu ma dor, dar sunt mereu prezente. Mai ales dimineata. Am si crapaturi pe limba. Se pot trata? Deocamdata nu am cum sa ajung la medic, ce pot face pentru a-mi ameliora situatia? Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ia-ti niste glicerina boraxata de la farmacie si tamponeaza limba si cerul gurii din doua in doua ore (ziua).

soothe
| soothe a răspuns:

Domnisoara, diagnosticul pe baza constatarii aspectului limbii este o treaba grea, la care se tot adauga cunostinte de mii de ani. Ai aici cateva exemple http://www.soothe.ca/articole/articol_73_diagnosticul_limbii.htm
Un diagnostic se poate confirma pe baza culorii limbii, formei, cum si ce culoare au depunerile de pe diferite zone de pe limba, alte caracteristici (crapaturi transversale, longitudinale). Ce ne spui tu trebuie completat cu mai multe informatii.

| drpopa a răspuns:

Este important de stiut daca sunteti fumator, daca da aceasta e o modificare caracteristica, daca nu, poate fii vb de o candidoza, lipsa vit b, carii dentare netratate, etc, puteti folosi glicerina cu nistatin( badijonarii locale pentru trat candidozei 3 -4 x / zi) daca aveti si alte simptome eruptii cutanate, ganglioni mariti de volum atunci consultati medicul de familie

| remus a răspuns:

Incearca cu ceai de musetel fara zahar, clateste-ti cavitatea bucala de cateva ori pe zi, de asemenea cu ulei de masline, il mesteci in gura dupa care il elimini, nu se inghite nimic din ceai si ulei, succes si multa sanatate, cauta si mergi la medic cat mai urgent.

| Anda_5509 a răspuns:

Pai, candidoza nu cred ca o ai, deoarece candidoza se manifesta prin niste secretii albicioase, urat mirositoare.Totusi,daca ai poti sa te duci la farmacie sa intrebi de niste pastile pentru ea(stiu de la profa de bio ca exista niste pastile nu f scumpe care te ajuta impotriva candidozei). Cat despre crapaturile pe limba nu stiu ce sa ti spun.nu am nici o idee.Intreaba pe cineva mai in varstahappy.

| georgianna a răspuns:

Incearca o combinatie intre nistatina si glicerina boraxata.Intreaba la farmacie. E pana in 7 lei

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca niste salata beof.