Nu este un obicei bun.Ar trebui sa nu mai faci asta.Vei avea probleme cu stomacul.In cel mai fericit caz.
Sărut mîna, nu rîd de tine stai linistită, tu ai o problemă foarte gravă, ti ai dereglat organismul din dorinta de a slăbii, ai devenit anorexică, tu singură nu ai cum să opresti acest lucru, i ti trebuie ajutor calificat, discută problema cu părintii tăi, si după mergi la medicul de familie să î ti recomande el ce tratament să urmezi, ce vîrstă ai?
17 ani.
Sărut mîna, multi inainte si multă multă sănătate.
Intereseaza-te un pic de efectele negative ale acestei actiuni, poate vei constientiza mai bine ceea ce faci. Daca nu functioneaza ar trebui sa discuti cu un nutritionist si poate cu un psiholog.
Ce ai tu deja este o problema serioasa.
Suferi de Bulimie.
Singura nu iti vei rezolva problema ai nevoie de ajutorul unui medic de specialitate, vorbeste cu parintii tai e mai grav decat iti imaginezi.
Numai niste oameni prost crescuti ar rade de asa ceva. Ceea ce faci tu este o boala ce se numeste Bulimie.
Bulimia este o tulburare alimentara caracterizata prin ingerarea unei mari cantitati de hrana. Bulimicul simte nevoia sa manance foarte mult, de cele mai multe ori pe ascuns, nu se poate controla si nu se poate opri. De multe ori alimentele nici nu sunt puse in farfurie, nu sunt incalzite ci consumate direct. Orice aliment poate fi pe placul bulimicului dar poate avea si preferinte. Unii bulimici pot consuma si 20000 calori la o singura masa.
Criza de bulimie este precedata de o stare de neliniste si nervozitate cand persoana in cauza nu-si gaseste linistea si nu se poate concentra. In tot acest timp se da o lupta interioara intre a ceda sau a rezista tentatiei. Bulimicul nu mesteca mancarea, se grabeste si consuma tot ce gaseste. In acest timp nici un stimul din afara nu poate sa intrerupe actiunea. Pe masura ce consuma alimentele incepe sa se instaleze o stare de satisfactie dar si un sentiment de vinovatie.
Dupa ce se termina criza, bulimicul incepe sa aiba regrete, apar dureri de stomac, dureri de cap, ameteala si oboseala. Pentru a scapa de toate aceste stari incearca sa elimine mancarea, provocandu-si voma sau folosind laxative. Sunt cazuri in care dupa voma, bulimicul o ia de la capat.
Sunt situatii in care bulimicul simte ca isi consuma timp si energie si ca nu va scapa niciodata de aceasta boala. Ajung sa se izoleze de prieteni si cunoscuti si sa se dispretuiasca. In unele cauzuri perioadele de bulimie pot alterna cu perioade de anorexie. Pot aparea, de asemenea, certuri in cuplu, stari depresive, disfunctii sexuale. De cele mai multe ori bulimicul nu recunoaste ca are o problema si nu cere ajutorul decat cand este prea tarziu.
Cauzele bolii nu sunt cunoscute dar par sa aiba legatura cu istoricul familiei, cu influentele sociale si cu anumite tipuri de personalitate (care tind spre perfectionism). Risc crescut prezinta cei care au sau au avut in familie o ruda bulimica.
Bulimia debuteaza in adolescenta tarzie sau la adultul tanar si in special la femei. Pentru ca este o boala cronica, ea poate persista pe parcursul vietii adulte. Majoritatea bulimicilor au un statut social mediu sau superior.
Bulimicul este foarte preocupat sa manance si face acest lucru mai mult pe ascuns. Prezinta variatii mari ale greutatii corporale.
In spatele acestei boli se ascunde o pierdere sau o stare tensionata la serviu sau acasa, un eveniment traumatizant dar carora bulimicul, aparet, nu le da importanta. In cazul adolescentilor cauzele pot fi despartirea de un partener, insuccesele scolare, divortul parintilor sau pierderea unei persoane dragi.
Bulimia este foarte greu de depistat deoarece persoanele in cauza au episoadele bulimice in mare secret si de cele mai multe ori pot avea o greutate perfect normala. Tratamentul este de lunga durata si pot aparea episoade recurente. Bulimia se poate complica in timp ajungandu-se la tulburari ale menstruatiei, complicatii dentare, alterarea musculaturii buco-faringiene. Pe termen lung se poate ajunge la probleme cardiace, sanguine, digestive, hormonale, probleme ale oaselor. Foarte rar se poate ajunge la deces.
Tratamentul bulimiei cuprinde psihoterapie, consultul unui nutritionist si medicamentatie antidepresiva. Spitalizarea este necesara daca accesele sunt frecvente si urmate de depresie.
Cred ca ai facut ulcer gastric. Ar trebui sa te feresti de slabit o perioada de timp.Sa nu mai faci asta pentru ca ai putea sa mori, din cauza ulcerului. Incearca sa iei pastile pentru burta (OMEZ de exemplu) si daca nu iti trece, fa regim pentru ulcer: Paine prajita cu ceai nu prea dulce, biscuiti uscati etc. Sa stii ca nu rad de tine! Si eu am ulcer gastric si stiu cum este!
Incearca sa mananci mai putin si dupa sa mananci putina lamaie sau ceva acru. Poate ca o sa mai versi dupa aia da. putin cate putin o sa-ti revi.E destul de grava problema poti sa faci gastrita sau o boala mai grava da e bine sa mergi la un medic fara jena decat sa se intample ceva mai grav. Sper ca am ajutat
___Enzo întreabă: