| Neverrrrrr a întrebat:

De ceva timp imi pocnesc degetele, de aproximativ 2 ani,de cateva ori pe zi, uneori fara sa vreau.Acum vad o consecinta a acestui obicei prost, m-i s-au umflat articulatiile degetului aratator si mijlociu ale mainii stangi.De aproximativ 4 luni au inceput sa se umfle, stie cineva detalii? De acum incolo o sa le las in pace.y

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Fiecare reactioneaza diferit. Si eu imi trosneam degetele cand eram mai mic. Acum, la maturitate, nu mi se umfla, insa daca stiam ca vor incepe sa-mi tremure mainile, cu siguranta as fi renuntat la acest obicei prost.

| ubox7007 a răspuns:

În 2009, medicul californian Donald Unger a primit un premiu Ig Nobel (varianta opusă a premiilor Nobel) pentru un studiu efectuat asupra lui însuşi, timp de 60 de ani. Unger a început de tânăr să observe efectele pe care trosnitul degetelor le are asupra sa. Acesta îşi trosnea degetele de la mâna stângă de două ori pe zi, iar pe cele de la mâna dreaptă deloc.

După 60 de ani de trosnire controlată a degetelor, Unger a ajuns la concluzia că nu are artrită la niciuna dintre mâini, trăgând concluzia că trosnitul degetelor este o ocupaţie cât se poate de benignă.

Un alt studiu, realizat într-o casă de bătrâni din SUA, în anul 1975, a avut ca voluntari 28 de locatari care au fost întrebaţi dacă îşi trosnesc degetele în mod constant sau nu. Studiul a arătat că cei care şi-au trosnit degetele în mod constant de-a lungul vieţii aveau mâinile mai sănătoase (nu aveau artrită) decât cei care s-au ferit de acest obicei.

O cercetare mai amplă a fost făcută în 1990, în Detroit, când medicii au controlat mâinile a peste 300 de pacienţi de peste 45 de ani. De data aceasta, în cazul celor care au declarat că obişnuiesc să-şi trosnească degetele s-a observat că aveau mâinile mai umflate şi mai puţin puternice atunci când trebiau să strângă obiecte, ceea ce a determinat medicii să concluzioneze că trosnitul degetelor nu este totuşi un obicei recomandat.

| Wihox a răspuns:

Nu cred ca e de la asta. Imi pocnesc degetele de mult mai mult timp. Se poate sa ai retentie de apa si de aia sa ti se umfle degetele. Cand am facut baschet, antrenoarea ne spunea sa ne pocnim degetele pentru ca in cazul unei lovituri cu mingea sa nu se rupa de la presiunea dintre articulatii.

| Gabiiiiiii a răspuns:

Nu va mai pocniti degetele. Si eu mi le pocneam timp de vreun an si la un moment dat ma dureau foarte tare degetele daca ridicam ceva mai greu. M-am lasat pana la urma dar au ramas inca semne, degetul inelar de la mana dreapta inca ma doare daca ridic ceva.