Sufar de aceeasi problema. Surd partial, si acufene permanent. Din pacate nu se repara dar poate agrava.
Protejeaza-ti auzul care ti-a mai ramas, iar despre tiuit, nu ai ce-i face, ramane consolarea ca te vei obisnui cu sunetul. E cam la fel ca si chestia ca noi ne vedem nasul permanent, dar suntem atat de obisnuiti cu prezenta lui ca il ignoram.
Daca lucrezi in mediu zgomotos, bagi dopuri in urechi, daca asculti muzica in casti, pune-le in sertar.
Mai ramane speranta ca ai dop de ceara in urechi dar ma cam indoiesc ca ar fi aici problema. Mult succes cu medicul.
Cheers
Este probabil ca, canalul auditiv extern sa fie obturat, in acest caz trebuie sa faci niste spalari la ORL, mai ales daca folosesti betisoare "de urechi" care nu ti le sugerez, cel mai bine pentru sanatatea si linistea ta este sa faci un control la ORL si sa scapi de o grija, medicul de profesie va sti cu siguranta ce este de facut.
Tinitusul(tiuitul în urechi ) este o senzatie de zumzet, de tiuit sau de zgomot in urechi. Acesta poate fi resimtit ca o senzatie de pulsare sau de echilibru si poate varia de la o senzatie neplacuta pana la a deveni un real impediment in viata de zi cu zi, insa rareori indica o problema severa sa sanatate. Tiuitul in urechi, cunoscut si sub denumirea de acufene, nu este o boala in sine, ci un simptom al unei afectiuni preexistente (de exemplu, pierderea auzului la varstnici), al unui traumatism auricular sau al unei tulburari circulatorii, fiind frecvent intalnit, la una sau la ambele urechi: afecteaza aproximativ 15-20% din populatie.
In primul rand, trebuie sa mergi la un medic, acesta va verifica daca un dop de ceara (cerumen) blocheaza canalul auditiv. De asemenea, specialistul in ORL va realiza anamneza privind starea ta de sanatate, afectiunile de care suferi si tratamentul pe care il urmezi. Examenul clinic (fizic) implica examinarea capului, gatului, nasului. Investigatiile pot fi: test de auz (audiograma, audiometrie tonala), test de miscare (a ochilor, maxilarului, gatului, membrelor superioare si inferioare), ecografice (ecografie Doppler) si imagistice (CT sau RMN).
Pentru a trata tinitusul, medicul va identifica afectiunea preexistenta care poate fi asociata cu simptomele pe care ele ai. Daca tiuitul in urechi este provocat de o anumita problema medicala sau boala, medicul va efectua pasii necesari pentru a ameliora auzul si a reduce zgomotul. De exemplu, specialistul poate sa indeparteze cerumenul, sa recomande tratament pentru o afectiune a vaselor de sange sau modificarea tratamentului pe care il urmezi in prezent (care poate fi una din cauzele tinitusului).
De asemenea, medicul poate recomanda dispozitive anti-zgomot sau tratament medicamentos pentru a reduce severitatea simptomelor sau a complicatiilor (antidepresive, benzodiazepine). In cazul pierderii auzului, se recomanda implantul cohlear – un mini echipament electronic introdus in ureche pentru a stimula circuitele neuronale.
În concluzie, trebuie sa mergi la medic! Succes și însănătoșire grabnică!
Buna.
O vizita la medicul ORL.
Si eu am patit asta, poate sa fie si o raceala mai puternica care se trateaza cu antibiotic.