| AnnaaaPopa555 a întrebat:

De ceva timp stau foarte mult cu ochii in telefon, in tableta si teleevizor (cand ma satur de celelalte doua). Nu vreau sa imi stic ochii. Vreau sa stau mai putin dar nu prea am ambitie. Ce sfaturi imi dati? Cum imi pot mentine sanatatea ochilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| MaliciousDeath a răspuns:

Daca stai ok la cap. dioptrii, comanda-ti ochelari cu lentile de protectie pc sau antireflex.Si nu strica sa faci cate o pauza de 10min dupa fiecare ora de lucrat la calculator.

| Caro34 a răspuns:

Intrebarea ta imi place mult, dar nimeni nu poate face pentru tine mai mult decat tu insati poti face. Gaseste-ti si alte preocupari: iesi in aer liber, mergi la o sala de gimnastica, iesi in oras cu prietenele, citeste carti care te ajuta sa te dezvolti personal (le gasesti pe la rafturile speciale din librarii!), planteaza flori, fa-i curatenie etc. Pt ochi sunt importante legumele si fructele proaspete, vit A, morcovii etc., apa plata si somn, minim 7 ore pe noapte. Numai bine!

| Vanqu1sh a răspuns:

Pai depinde si de varsta ta, putin sport, incearca sa faci si lucruri utile pentru organismul tau, sau intelegi tu ( eu personal nu am mai aprins un tv de 7 ani )

| MoonWolf a răspuns:

Pai cere ajutorul parintilor in at-i ascunde telefonul si tableta, Si la televizor stai 1-3 ore pe zi si la 1-2 metri distamta ok, Sper ca te-am ajutat aa si sa faci sport sau sa vorbesi cu amici sa faci exerciti etc

| CozmiNU a răspuns:

Iesi la un suc cu prieteni, apucate de un sport si o sa vezi ca nu o sa mai pierzi timp degeaba.

| Kyra18 a răspuns:

Morcovi happy si sunt si niste ockelari de protectie pentru ocki