| KKarl a întrebat:

De ceva timp vorbesc singur. Merg pe strada si vorbesc cu cineva de langa mine care nu exista, vorbesc cu alte persoana in autobuz si tot asa. Imi dau seama ca vorbesc singur, abia dupa ce vorbesc 10 - 15 minute sau dupa ce cineva imi spune ceva.
Este grav?
Cineva mi-a spus sa merg la psihiatru ca am nu stiu ce boala grava care e cronica sau ceva de genul. Voi ati mai intalnit asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CvdBobo1997 a răspuns:

În prima faza poți consulta un psiholog el va stabili un diagnostic concret, nu cred ca e grav, e ca și când spui cu voce tare ceea ce gândești... funda?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pai, daca vorbesti cu cel de langa tine si "aceea persoana" nu raspunde, atunci nu-i mai vorbi!

Răspuns utilizator avertizat
| Bula a răspuns (pentru KKarl):

Daca acea persoana iti vorbeste, atunci ascult-o in tacere, dupa care mediteaza, numara pana la 10 si apoi raspune-i.
Evident, atunci daca o mai vezi langa tine.

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Poate fi o problema cand imaginatia se calca cu realitatea.

Eu as pune niste casti in ureche sa zica lunea ca macar vorbesc la telefon.

Răspuns utilizator avertizat
| Nectarios a răspuns:

Du-te la un duhovnic si te spovedeste, făți canonul și roagă-te mai mult...te vei liniști

| Anetta2005 a răspuns:

Eu tot merg pe strada si vorbesc sibgura cu mine,dar imi dau srama de asta si nu o fac cu voce tare ca sa ma auda cineva, doar cand nu e nineni, si nu e o problema, cred.Dar daca tu nu iti dai seama de asta atunci consulate cu un psihiatru, se poate dovedi a fi ceva grav.

| AlexandraMunteanuTpU a răspuns:

Si eu vorbesc singura... Dar nu cu voce tare. In cazul tau nu este nimic grav, poate doar gandesti cu voce tare.