| PumpkinDoll a întrebat:

De ceva vreme am momente cand pur si simplu mi se face cald(mai ales in zona urechilor), respir destul de greu si repede in acelasi timp,ca si cum as incerca sa respir,ma doare capul, ma ia cu ameteli si incepe sa ma manance pielea(se simt niste ciupituri/intepaturi pe piele), de la ce sa fie? Si in zona scalpului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| slayer09 a răspuns:

Este foarte posibil sa fie din cauza fricilor (anxietate), poate ai atacuri de panica, trupul e slabit, poate din cauza mancarurilor, bauturilor (sucuri, in special alcool, cafele in exces, etc. ), toate astea afecteaza creierul si trupul, dand probleme psihice si fizice. Problemele psihice vin de la neajunsuri in mare parte, in prima faza sunt problemele psihice care nasc emotii negative si pentru a astampara emotiile negative omul baga alcool, droguri, mancare pente masura si nesanatoasa, nu isi mai stapaneste pofta si nu mai poate stapani multe pofte si neajunsuri si asa ajunge intr-o stare de frica permanenta de tulburare si nu mai poate trai cum trebuie si ajunge la depresie si alte boli psihice si fizice. In principu trebuie sa scapi de frica, sa te iubesti asa cum esti sa iubesti si tu la randul tau pe toata lumea, poate va fi greu, dar trebuie sa incerci usor cu usorul, sa ajuti lumea la nevoie si sa fii cu inima deschisa si usor usor te vei vindeca din punct de vedere psihic si sa incerci sa iti cureti trupul prin post, si mancare cat mai naturala si sa eviti carnea cat mai mult posibil si te vei vindeca si din punct de vedere fizic. Asta e parerea mea, oricum e bine sa tii "dieta" asta psihica si fizica pentru orice boala.

| Alexandru250201 a răspuns:

Probabil problema ta e din cauz sistemului nervos. Te framanta ceva?

| anonimg a răspuns:

Imi miroase a raceala si gripa, deoarece iti creste temperatura; de aceea si inima iti bate mai tare, si din cauza aceasta respiratia devine mai grea.
Cat te mai tii pe picioare, da fuga la farmacie si ia-ti pastile de nurofen ca sa iti ajunga timp de 24 ore. Spune-i si farmacistei simptomele pe care le ai.
Te va ajuta si un ceai cald. Apoi sa te culci, si sa te invelesti bine de tot ca sa transpiri obligatoriu la noapte. Prin transpiratie va iesi raceala din tine. Daca nu vei transpira, vei avea si maine raceala.
Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut si eu exact la fel, foarte rar am si in prezent
Emotiile, stresul si anxietatea sunt cauzele sau altele scapi destul de greu de chestia asta cu viata sociala cum stai? Mie mi-o trecut de la sine da dupa o perioada lunga simptomele tin de dermatologie dar cauzele pot fi psihice.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Ești alergica la ceva. Printre simptomele sensibilității alimentare produse de alergie se număra: urticaria,rinita alergica,astmul,umflarea buzelor,gurii,si a mucoaselor caii respiratorii,congestionarea fetei,oboseala,mușchi slăbiți,dureroși si rigizi,eczema,greata si vărsături,diaree,durere abdominala,dureri articulare,palpitații,balonare.
Reacțiile alergice pot fi provocate de o varietate de substanțe si condiții,printre care: polenul,praful,spor de mucegai,parul de animale,veninul de animale,medicamente si vaccinuri, E-urile din alimente.
Laptele,ouăle,pestele,crustaceele,ciocolata,aditivii alimentari,soia,bananele,nucile,alunele,fasolea,citricele,roșiile se număra printre cele mai probabile cauze ale sensibilității alimentare.
De asemenea laptele este primul pe lista potențialilor alergeni din alimentație.
Printre declanșatorii de intolerante des întâlniți se număra glutamatul monosodic care poate da senzația de leșin,congestie,dureri de cap, si dureri abdominale. Unii coloranți alimentari artificiali, in special portocaliu si galben, pot provoca eczema sau astm, iar cofeina duce la insomnie si tremurături. Extras din cartea : Sănătate si vindecare... de Sorin Nicola