| crazygamer a întrebat:

De ceva vreme am observat ca am o pupila mai mare si una mai mica. Inainte nu aveam asa si as vrea sa stiu care este problema. Am 16 ani. Cand inchid ochiul cu pupila mai mare, pupila mai mica se mareste de dimensiunea celei mici, iar cand inchid ochiul cu pupila mica, pupila ce-a mare se miscosreaza, dar cand am ambii ochi deschisi am o pupila mai mare si una mai mica. M-am ingrijorat putin pentru ca am vazut undeva ca poate fi din cauza unei hemoragi craiene.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Anizocoria(pupile inegale) poate semnala prezenta unei afectiuni oftalmologice sau a uneia neurologice ( da un search pe Gogle si cauta info. despre aceasta anomalie). Te sfatuiesc sa mergi la un specialist. Numai bine!

| spxinsane a răspuns:

Bună,

Poate fi şi simplu cumte uiţi în oglindă şi lumina din ce parte bate (dacă dintr-o parte este mai multă lumina pupila respectivă este mai mică şi cea care este mai la întuneric este mai deschisă).

Dacă îţi faci prea multe probleme ar fi cel mai indicat să mergi la un medic oftalmolog.

O zi bună

| DoarImpreuna a răspuns:

E f probabil o miopie. Mergi la oftalmolog neaparat.

| disa a răspuns:

Aceeasi chestie am si eu...straight face ai mai fost pana la urma la un specialist? ce ti.a zis?

| panarama_6437 a răspuns:

Una din cinci persoane are o pupila mai mica decat cealalta, afectiune care poarta numele de sindromul Adie (anisocoria). Cu toate ca majoritatea cazurilor sunt ereditare, aceasta afectiune poate fi dezvoltata si mai tarziu.
Marimea pupilelor (deschidere de culoare aparent neagra localizata in centrul globului ocular, prin intermediul caruia lumina traverseaza pe retina) este determinata de iris, care permite prin contractie si dilatare dozarea cantitatii de lumina care patrunde in ochi. Pupilele ajung la marimea normala in primii 10 ani de viata si incep sa se micsoreze in jurul varstei de 60 ani, dupa care acestea raman aproximativ la aceeasi dimensiune.

Diferenta de dimensiune a pupilelor, de regula, este o trasatura normala dobandita din nastere care nu cauzeaza nici o problema de vedere. Dar, exista posibilitatea ca o pupila sa isi schimbe dimensiunea ca urmare a unui traumatism sau din motive necunoscute (idiopatic). Cand au loc asemenea schimbari, de regula, pupilele isi revin la dimensiunile normale fara administrarea unui tratament special.
Totusi, uneori schimbarea subita a dimensiunii unei pupile poate semnala prezenta diferitor afectiuni: hemoragia cerebrala, tumori ale creierului, meningita, encefalita sau anevrism.