| culerda a întrebat:

De ceva vreme am probleme la genunchi, cel drept paraie cand fac exercitii gen genoflexiuni sau fandari, iar cel stang nu il pot incorda pana la maxim ca cel drept! Am fost la un ortoped si mi s-a spus ca genunchiul drept nu are nimic atat timp cat nu e insotit de durere! La cel stang am facut un RMN si mi s-a spus ca este o ruptura de ligament! As putea face karate si bicicleta in continuare fara sa agravez genunchiul stang? Se poate face operatie de la varsta de 17 ani?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| SchiZz20CMrecords a răspuns:

Nu nu! incearca sa nu fortezi norocu cum ar venii...
la karate dupa cum bine sti depui un efort destul de mare cu picioarele si decat sa agravezi totul incearca sa faci cu o anumita masura...nu te lasa de tot! dar incearca sa mai reduci din ore.
si da se poate face operatie la 17 ani dar cel mai bine ar fi la 18 atunci nivelu de stopare in crestere este terminat iar tu ai varsta majora sa decizi pentru tine.acum daca ai face ar fi responsabilitatea parintilor.

| Dia007 a răspuns:

S-au facut teste si se stie ca organismul noilor generatii sunt din ce in ce mai fragile si mai dispuse la boli, rupturi si in general sunt mai slabite. Sfatul meu este sa mergi la medic constant si sa tii cont de ceea ce ti se spune. Poate ca unele lucruri pe care le vei auzi vor implica sa iti schimbi radical viata, pasiunile, dar intotdeauna, pune sanatatea pe primul loc. Nu ai vrea (nu ar vrea nimeni de fapt) sa ajungi sa nu mai poti merge la un moment dat sau sa suporti dureri infernale pentru ca la timpul cand trebuia sa faci ceva si puteai face ceva, ai ales sa iti faci de cap sau sa iti urmezi pasiunile fara sa tii cont de sfaturile medicului.
Incepe sa ai o relatie stransa cu medicii si urmeaza-le sfaturile. Totul e spre binele tau.
Multa sanatate!
Dia