| ady48 a întrebat:

De circa doua luni ma dor ingrozitor talpile picioarelor, in special calcaiele, va rog din suflet daca stie cineva care ar fi cauza si daca exista un tratament, va multumesc din inima

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| valyb a răspuns:

Heh. Du-te repede la un doctor. Sper din tot sufletul sa nu ai tendinita calcaneana. Sau in termeni inteligibili inflamatia tendonului din calcai. A nu se confunda cu tendonul lui Achile, poti face si acolo tendinita. Mergi repede la un ortoped si vezi ce zice. Eu am avut asa ceva...au trecut 2 ani jumatate si nu s-a vindecat complet. Adica ar trebui sa stau cateva saptamani doar la orizontala si sa nu fortez deloc calcaiul. Neacceptabil.

7 răspunsuri:
mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Talpa este o "oglinda" a problemelor pe care le are organismul uman. In functie de ce zona a talpii te doare, iti poti raspunde singur unde este problema, dupa acest tabel: http://soothe.ca/tcm/talpa_refl.htm

| friedaka a răspuns:

Acelasi sfat: DU-TE LA DOCTOR! Nu mai sta asa sa-ti spuna babele ce ai. Daca sunt ciocuri care cresc pe calcai poti ajunge sa nu mai poti merge si pe urma sa te opereze...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa mergi de URGENTA LA MEDIC. Nu este de glumit in aceste situatii. Poate exista tratament impotriva durerilor, dar asta nu rezolva cauza. Pentru a afla cauza singurul loc unde poti merge este MEDICUL. Multa sanatate.

| mariazet45 a răspuns:

Raspunsul ti-l poate da doar dupa consult un medic, nici macar un medic nu iti poate raspunde, nu inlocuieste consultantia unui medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am dureri de o luna si tot nu imi trece am fost la multi doctor si nimeni nu stie ce am

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te duci la ortoped care trebuie sa-ti dea sa faci niste analize de sange si o radiografie pentru a sti de ce natura sunt ciocurile si iti va da un tratament.

| gheorghe_6788 a răspuns:

Am intrat pe cont acum.
Deci te duci la ortoped care trebuie sa-ti dea sa faci niste analize de sange si o radiografie pentru a sti de ce natura sunt ciocurile si iti va da un tratament.
Glesna are o glanda care gerereaza un lichid care ajuta la articulatie, acest lichid fiind in exces a spart muschiul talpii si s-a solidificat formant acele ciocuri.
Daca sunt de aceasta natura ar trebui sa mai lasi cafeaua, carnea tanara, berea, pepsi, cola, si sa iei tratamentul doctorului iar pentru calcaie sa faci rost de niste talonete din silicon.
succes du-te la doctor,