Chestia asta nu a fost dovedita stiintific dar sunt semnalate multe cazuri, iar primele cazuri dateaza de mult timp. Practic este un mod de a-ti desprinde corpul astral de corpul fizic in timpul somnului (desi eu nu cred in prostii din astea). Nu este un somn oarecare, practic te odihnesti pana in punctul de a adurmi insa tu ramai constient astfel urmand ca tu sa ai impresia ca-ti poti vedea trupul in timp ce doarme insa din exteriorul acestuia. Pare interesanta ideea insa eu raman la ale mele ca sunt numai niste aberatii, dar cu toate astea au existat savanti care au luat fenomenul in serios si chiar au facut cercetari. Drept concluzie au descoperit ca anumite unde sonore transmise cu un anumit numar de decibeli pot influenta transmisiile cerebrale. (adica umbla putin la tartacutza). Aceasta descoperire a fost denumita drept Fenomenul Binaural sau ceva de genu, gasesti pe Youtube daca te intereseaza, dar mi se pare cam ciudat sa stai cu castile in urechi timp de o ora jumate ascultand un singur sunet ce-si schimba amplificare. daca te intereseaza maimult, ai internetul ladispozitie
Nu cred... Asta mi se imtampla si mie ma visez ca dorm si ma implimb prin casa nu e nimeni apoi ies afara totul e linistit sunt stele foarte stralucitoare. Si am visat asta de foarte multe ori.Nu am cautat pe net despre asta, dar am mai multe vise care se repeta. De examplu ma trezesc in desert iar in mijlocul lui e o cale ferata si eu merg pe ea la infinit.
Bună, mai intai trebuie sa faci diferenta dintre vise lucide si proiectii astrale. In visul lucid esti constient in timpul visului, in timp ce in proiectia astrala(experienta extracorporala, obe sau cum preferi) te proiectezi in afara corpului in cursul unei perioade in care constiinta e sublimata oarecum. Aceste experiente sunt foarte adevarate pentru persoana in cauza, stiintific nu stiu exact daca sunt dovedite. O persoana a sustinut ca in timp ce era in proiectie a ciupit alta persoana si aceasta a simtit intepatura, ba mai mult i-a ramas urma. Adesea in aceste proiectii astrale persoanele se vad insotite de entitati infricosatoare si relateaza ca dupa asemenea experiente simteau entitatile si in viata reala. Cel mai adesea li se intampla persoanelor,, slabe de inger'', nu foarte ancorate in realitate, visatoare si mereu in meditatii. Eu am avut parte acum cativa ani de vise lucide si paralizii in somn, experiente nu tocmai placute, dar pe care nu regret ca le-am avut.
Sunt o persoana spirituala si iti spun ca personal cred ca exista un plan diferit de cel fizic. Daca e sa ti se intample ti se vor intampla. Sunt tot felul de tehnici pentru a ajunge la acestea, cum ar fi si undele binaurale. Nu-ti recomand sa te ancorezi in asa ceva, poti ramane cu paranoia si alte manii.
Am un prieten care a facut chestia asta si am mai citit pe internet despre asta, am vazut ca sunt multe persoane care au facut asta! M-am îngrozit putin cand am citit, dar mi s-a parut si foarte interesant si as vrea sa incerc, dar faza este ca eu sunt si o persoana tare fricoasa, si cred ca am ingeri slabi, nu-mi dau seama!
dyenutza13 întreabă: