| Tonita a întrebat:

De curând am fost la doctor si s-a confirmat temerea mea ca am hemoroizi interni oricum nu este o problema nu sangerez nu ma doare sau cv intrebare nu are legătură cu hemoroizi ci Pot face cancer de colon sau pot avea daca am hemoroizi? Am 17 ani si cand am auzit de cancer de colon m-am speriat desi am citit pe net si am vazut ca zice ca cele 2 afecţiuni nu au vreo legatura... Vreau parerea cuiva ca sa ma calmez.
De fel ma sperii usor in legatura cu probleme legate de sănătate nu am rude cu cancer de colon nici parinti nu au asa ceva. Deci ar trebui sa ma alarmez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am hemoroizi de peste 30 de ani. N-am murit nici azi desi si-ar dori unii.

| CuriousStuff a răspuns:

Nu ar trebui sa te alarmezi decat daca ai avut rude care sa fi facut cancer (nu neaparat de colon). Daca nu ai avut si ai o viata cat de cat sanatoasa: nu fumezi, nu bei alcool in cantitati mari si regulat, faci ceva miscare fizica si nu stai in substante toxice sansele sa faci cancer sunt infime...
La o adica orice afectiune, fie ea hemoroid sau zgarietura sau orice altceva se poate maligniza, dar sansele sunt mici. Hemoroizii nu se transforma canceros, daca aveai polipi era alta treaba.
Multa sanatate.

| Psychothic a răspuns:

In niciun caz nu ar trebui sa te alarmezi,pentru ca nu ai de ce.
Zilnic suntem dispusi la mii de pericole, daca ne-am alarma de la orice, am ajunge nebuni.
Incearca sa te gandesti la altceva nu la toate bolile si prostiile pe care le poti face, pentru ca nu vei face decat sa le atragi asupra ta!
Multa sanatate, numai bine!