| DenisaDenisax a întrebat:

De doua zile ma doare maseaua intruna de mor. Am luat Paduden azi noapte pe la 3 si tot nu mi-a trecut. Am luat acum dimineata ketonal si tot nu-mi trece. Ce sa mai iau ca sa nu ma mai doara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mergi la stomatologie, nu mai lua medicamente după ureche!
Pa, pa.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi la stomatolog. Nu te juca cu medicamente dupa ureche.

| LaLaura a răspuns:

Buna. O vizita la un stomatolog. Nu incerca sa tratezi doar durerea, ci si cauza, pentru a nu se agrava mai incolo.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DEPINDE de cauza acestei dureri!
Cel mai probabil, ai o carie şi îţi este afectat nervul acelei măsele...

TREBUIE să mergi cât mai curând la stomatolog pentru ca să vadă despre ce este vorba!

Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

Toate cele bune.

| pietrean a răspuns:

Durerea arata ca este ceva in neregula cu maseaua.Din aceasta cauza, ca sa nu ai probleme si mai mari, mergi de urgenta la un medic stomatolog. Poate, mai mult ca sigur, ai o infectie si trebuie tratata neaparat cu antibiotice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate e foarte cariata, sau ai infecție și trebuie scoasa. Sau, în cel mai bun caz, ai nevoie doar de antibiotice.

| PeFuga a răspuns:

E posibil sa ai o infectie, iar de ata numai medicul te poate scapa!

| 1cristian1990 a răspuns:

O gura de tuica tare si pui la masea sa amurta si o sa fi mai feicita daca inghiti!
Asta e pentru carii sau cimbru proaspat parca imi punea bunica cand eram mai mic de il strngeam cu dinti in locul dureros! Sau algocalmin!
Dar fa-ti curaj si du-te la dentist happy

| yuliansch a răspuns:

Ca si masura provizorie poti pune xilina pe vata si apoi o asezi acolo unde te doare.( xilina se gaseste ca fiola la farm). apoi cand iti faci curaj mergi la doctor.

| MrSebastian a răspuns:

Du-te la un dentist.

| razvancioca a răspuns:

Parerea mea ca medicament mai bun ca stomatolog-ul nu exista, si eu am avut probleme cu maselele si tot bagam medicamente, eu luam Ibalgin, dar am decis ca decat sa tot iau medicamente mai bine ii fac o vizita stomatologului. Si acuma e foarte bine nu ma mai doare.