Am folosit si eu Skinoren in trecut, recomandat de unul dintre cei mai buni medici dermatologi din Cluj la acea vreme.
In combinatie cu Zineryt.
Nu mai retin daca am avut vreo reactie (cel mai probabil niciuna) insa nu pot uita cat de "mult" m-au ajutat.
Foarte putin spre deloc, iar dupa ce am oprit tratamentul (4 luni) m-am umplut de 2 ori mai tare.
Insa pielea noastra e FOARTE diferita. Mai intervin hormonii in ecuatie, si probabil alti factori, precum functionarea sistemului imunitar sau capacitatea rinichilor si ficatului (inclusiv fierea) de a curata organismul de toxine
(nu, nu exista vreun remediu minune pentru asta, adica exista tratament pana la urma, dar nu crede si nu folosi acele minciuni ce circula pe net, cu detoxifieri fantoma in 2 saptamani ce te scapa de toate "lighioanele" din tine. Acest gen de "tratament" te scapa doar de bani.)
Acneea o sa treaca de la sine odata cu varsta, in perioada pubertatii nu exista sanse sa o elimini 100%.
Insa o poti tine sub control.
Incearca sa folosesti mereu prosop curat si personal, separat pentru zona afectata de cosuri.
Bea multa apa (plata).
Si ai grija la regimul alimentar. Elimina zaharul din ecuatie (exista si dulciuri cu cantitati mici de zahar, sub 15 g la 100/g. Acestea pot ramane la nevoie pe lista, dar cat mai rar si cat mai putin...).
Daca e "grav", mergi la medic pentru un diagnostic si tratament adecvat, si cere inclusiv ANTIBIOGRAMA. Pentru ca exista acele cazuri in care trebuie sa iei o perioada destul de lunga antibiotice pentru rezolvarea problemei, si e bine sa actionezi cat mai particular pentru eficienta maxima.
La mine Clearasil & Co nu au functionat.
Nici sapunul cu zinc sau cu sulf.
Doar regimul alimentar (si asta doar dupa ce am trecut de pubertate).
Era normal sa citesti prospectul inainte sa il folosesti. Da, reactiile alea sunt normale. Sunt multe persoane care n-au avut rezultate cu Skinoren, eu il consider mai potrivit pentru videcarea petelor postinflamatorii. Incearca emulsia hidratanta matifianta de la Gerovital Derma+, ajuta la tratarea cosurilor in cateva zile datorita niacinamidei si a altor ingrediente din compozitia ei. Scoate lactatele din alimentatia ta timp de o luna si vezi daca ai imbunatatiri. Incearca sa ai o alimentatie cat mai echilibrata.