Cum a zis si Delia, ia servetele umede si spala-te in pauza si aplica iar deodorant.
Ai putea sa te intorci la dermatolog sa-i zici ca n-a mers ce-a propus ea, sau sa te duci la un alt doctor, la cel de familie de exemplu sa-ti dea vreo trimitere.
Mirosul transpiratiei vine din alimentele pe care le consumi si din bacteriile care se afla la nivelul pielii. Carnea, condimentele, alcoolul, cafeaua sau branzeturile accentueaza si modifica mirosul transpiratiei, facandu-l greu de suportat. In acelasi timp, transpiratia poate capata un miros urat in momentul in care ia contact cu bacteriile aflate pe corp. Acest lucru este favorizat de o igiena corporala necorespunzatoare.
Cel mai folosit produs ramane antiperspirantul, insa in ultima vreme acesta a inceput sa fie blamat pentru ca impiedica transpiratia, un proces natural obligatoriu. Mai mult decat atat, se presupune ca aluminiul continut de antiperspirante, este vinovat de aparitia cancerului.
Dar sa stii ca poti incerca si deodorant Nivea si altele, daca vezi ca nu poti sa scapi nici cum de asta, poti merge la un doctor, macar sa iti recomante ceva!
Mai cunosc persoane care transpira si chiar fara sa faca efort, poate ca si corpul tau asa este, dar trebuie sa rezolvi intr-un fel asta!
Bicarbonatul de sodiu este si el un inlocuitor perfect pentru un antiperspirant. Acesta absoarbe cu succes mirosurile si diminueaza activitatea glandelor sudoripare. Nu trebuie decat sa il aplici ca pe o pudra, in zonele cu pricina.
S-a mai scris aici, folosește piatra de alun. O găsești la DM, poate și în farmacii. Nu folosi antiperspirante (care opresc transpirația), ci deodorante (care distrug bacteriile ce produc mirosurile neplăcute). Poți încerca și sa îți prepari o soluție cu bicarbonat de sodiu și apa pe care le pui într-o sticluță de spray și o poți purta la tine.
Poţi încerca cu pudră de talc pentru a reduce transpiraţia. Nu e normal la 15 ani, caută alt doctor sau fă alte analize. Poate fi şi un semn al lipsei de Ca.
Eventual ia cu tine servetele umede si in pauza mergi la baie si foloseste-le.
Pentru varsta ta, cred ca e ceva destul de normal... sunt destule persoane la pubertate care se confrunta cu problema asta. Incearca cu un deo-roll-on+ bicarbonat de sodiu si lasa sa se usuce inainte sa te imbraci. Eu am observat ca in anumite tricouri, transpiratia mea efectiv pute, desi sunt foarte atent la igiena. Cred ca exista materiale care retin bacterii sau ceva si amplifica si mai tare mirosul. De asemenea, nu folosi deodorant spray la subrat, gaseste ceva ce ti se potriveste. Eu acum folosesc un deo-roll-on de la adidas "Dry and cool 72h" si sunt foarte multumit de el.
Incearca si cu piatra de alaun, e o varianta naturista si pentru unii functioneaza extraordinar. Din pacate pentru mine nu functioneaza. Gasesti la farmacii naturiste, e 11-12 lei si te tine mai bine de un an.
Eu nu as folosi ceva cu aluminiu, chiar daca se zice ca doar pe termen lung sunt sanse sa te afecteze in vreun fel.
Parul la subrat poate retine bacterii si sa amplifice mirosul.
Daca esti mai plinut, asta poate fi inca un motiv pentru problema ta.
Transpiratia, desi are aproximativ aceeasi compozitie cu urina, atunci cand este proaspata nu miroase. Mirosul provine din 2 surse: 1. in zonele de pliu ale corpului exista pe langa glandele sudoripare si niste glande care se numesc sebacee modificate (secreta sebumul, uleiul acela de pe piele) - secretia acestor glande are un miros specific, miros care este amplificat de schimbarile hormonale ce se produc in adolescenta 2. tot in zonele de pliu (axilar, inghinal, etc) ale pielii transpiratia nu se poate evapora si ramane pe piele o perioada mai lunga de timp, timp in care bacteriile care se gasesc in mod normal pe pielea noastra (alcatuiesc flora saprofita a pielii sau "microbiomul") ingera traspiratia si elimina diversi produsi de excretie care au si ei un miros specific.
Solutii pentru transpiratie abundenta: un deodorant f eficient (cele pe baza de aluminiu sunt f eficiente: Odorex roz spray, Spirial de la SVR, etc). Desi sunt unele voci in medicina care au legat folosirea produselor pe baza de aluminiu cu maladia Alzheimer, este dovedit faptul ca folosirea lor pe o perioada relativ limitata (pana termini cu perioada de pubertate) nu prezinta niciun risc. Desigur, indeparteaza parul din axile (prin radere sau tuns cu masina de tuns) periodic si fa dus zilnic.
Succes!
http://primoderm.ro