Exagerezi. Eu am purtat ochelari de la 3 ani pana in clasa a zecea (apoi, fiindca i-am purtat corect, n-am mai avut nevoie de ei). Nu mi-a fost niciodata rusine, nu m-am simtit niciodata inferioara. Am inteles pur si simplu ca trebuie, iar colegii nu au ras niciodata de mine.
Este o prostie ce faci tu, iti distrugi vederea nepurtand ochelarii. Ochelarii nu ii porti ca sa fii trendy, ii porti ca sa vezi bine si sa nu iti obligi ochii sa faca ceva ce nu pot. Sa ii multumesti lui Dumnezeu ca vezi cu ochelarii, sunt nevazatori care ar da orice sa vada cu o pereche de ochelari dar in cazul lor nu mai e posibil. Si eu port ochelari din copilarie, ii port de 25 de ani si sunt recunoscatoare ca am sansa sa vad lucrurile din jurul meu, cu ochelari.
Poti purta lentile de contact.Pentru 200 lei noi(2 mil vechi) primesti 3 perechi de lentile de contact pe care poti sa le folosesti cam 6 luni. Daca ai miopie si nu porti ochelari ti se va agrava si vei ajunge la dioptrii mult mai mari. Discuta cu mama ta, spune-i ca nu vrei sa porti ochelari din motivele pe care ni le-ai spus noua si ea o sa te inteleaga.Mergeti impreuna la oftalmologie si dupa un consult faceti comanda pentru lentile de contact! Nimeni nu o sa isi dea seama atunci ca ai probleme cu vederea.Multa bafta!
Exista acum modele foarte frumoase de ochelari, lentile de contact. Sunt multe alte variante. Oricum faptul ca porti sau nu porti ochelari nu te face mai desteapta.
Sunt o gramada de persoane in viata mea care poarata ochelari si pe care nu le-as schimba pe unele care nu au, Doamne fereste.
Am si eu ochelari si posibilitatea ca sa pot face si operatia cu laser, dar prefer asa, cu ochelari.
Oricum daca nu porti ochelari ai sa iti strici vederea si mai tare incat s-ar putea ca operatia sa fie mai dificila/costisitoare.
Te sfatuiesc sa ii porti pentru ca altfel soliciti ochii si pot aparea probleme foarte grave:cresterea miopiei si chiar desprindere de retina! Exista in comert, acum rame foarte frumoase, usoare (din titan) si poti imbina usor utilul cu placutul!
Draga mea rau faci ca nu porti ochelari.Baiatul si fata mea poarta ochelari din clasa a IX, dupa cativa ani au schimbat ochelarii le-au dat dioptrii mai mici iar acum chiar daca vad mai bine tot mai poarta, cand citesc sau cand se uita la tv.Nu trebuie sa te influienteze parerea altora, nu are de ce sa iti fie rusine, nu esti singura persoana care poarta ochelari, e vorba de sanatatea ta.
Nu vad tragedia.
eu port ochelari din clasa I. acum sunt anul II la facultate si nu as putea sa ma vad fara ochelari. au devenit ca un semn distinctiv al meu.
am avut si eu posibilitatea de operatie cu laser, insa nu imi imaginez o "eu" fara ochelari
La 7 ani, cand am aflat ca am probleme de vedere, la fel am facut si eu. Nu am purtat ochelarii tot din aceleasi motive. Acum dupa 20 de ani, imi pare rau. Nu pentru ca nu mi-ar placea sa-i port, nu ma mai deranjeaza absolut deloc, ci pentru ca problemele s-au agravat in loc sa se amelioreze prin purtarea ochelarilor la timpul potrivit. Gandeste-te ca iti faci rau singura, stii foarte bine cum e sa ai probleme cu vederea.
Incearca sa-ti gasesti niste rame dragute, iar cu timpul poate vei avea norocul sa te vindeci in urma operatiei.
Succes!
Hai sa iti zic cum am facut eu...In clasa a 4-a am purtat ochelari primul semestru, mi se parea suuper si vroiam ochelari, dar in a 5-a nu i-am purtat.Acum in clasa a 6-a am constat ca nu mai vad, din dioptriile mele de -0, 5 am ajuns la -2.5.Intr-un an.Imi tremurau picioarele cand am auzit cat a zis... Dar acum ii port, in pauza nu ii port, dar la ore, cand ies, mereu da.Si sunt foarte frumoasa cu ochelari.Asa trebuie sa gandesti.
NU tine cont de parerea altora! ai grija de tine pentru ca ceilalti nu iti pot face nimic, dar ochelarii ai nevoie de ei sau ramai cu sechele mai mari pe toata viata...cat despre operatia cu laser. mult succes esti foarte eficienta 95 % reuseste mereu...bafta si mult succes Tine cont de parerea mamei iti vrea numai bine
Nu face o tragedie din asta, nu esti singura care poarta ochelari, si daca nu-ti place cum iti sta incearca sa alegi alta rama la ochelari, una care sa iti stea bine, in functie de forma fetei si nu cred ca kolegi vor rade de tine, daca vreunu incearca sa rada de tine ori il ignori ori ii raspunzi la atacurile lui, il iei la misto, ii intorci vb.Nu te mai rusina ca porti ochelari, stiu persoane care ar purta ochelari ca asa le place lor. Poarta ochelarii ca sa nu iti afectezi mai mult ochii;-).
Eu din fericire nu port, dar ar trebui sa te gandesti ca e spre binele tau sa porti ochelari. Poti sa. ti pui rama colorata sau nu stiu... ceva funny...sa te simti mai bine
Eu port ochelari de vreo 2 ani, sincer chiar vroiam sa port și nu mie rușine de asta. Ochelari îți da o alura misterioasa, inteligenta si de ce nu sexy. Eu te-as sfătui sa vorbești cu mama ta. Poți sa îți iei lentile de contact. Operația din câte știu eu se face după 20 de ani când încetează total creșterea și e destul de scump. Dar pana atunci poți sa porți lentile și repet nu ai de ce sa îți fie rușine.
Bafta.