Bună.
În general nu și dacă stăm să gândim nici nu știm care este rolul acestui apendic și ce anume determină inflamația sa.
Pa, pa.
Exista un risc. Nu mare dar exista. Doar n-o sa ne apucam sa evitam rosiile, vinetele, ardeii, etc doar fiindca putem face apendicita.
Samburii nu trebuie mancati, si consumi in cantitati mai mici (nu mananci toata ziua).
Apendicita nu se face doar daca mananci ceva cu samburi sau semnite cu coaja.Se poate face din orice mancare.De ce? Omul inainte sa evolueze avea doua stomacuri,unul de vegetale si unul pentru carne. Odata cu evolutia omului,stomacul pentru carne a devenit comun pentru ambele, iar stomacul de vegetale deavand utilitate, s-a miscorat pana a ramas ceea ce se numeste acum apendice.Este practic o relicva a stomacului.Cand mananci,uneori, mancarea isi mai croieste drum in acel apendic iar cand se umple, incep durerile si trebuie sa-l scoti prin operatie.Nu mai veniti cu idei preconcepute ca apendicita se face daca mananci samburi de nu stiu ce sau seminte cu coja, NU E ASA! Mananca ce vrei tu! Eu am 22 ani si in decursul vietii am mancat o gramada de cirese cu tot cu samburi, semnitele intotdeauna le-am mancat cu coaja si nu m-am operat.Totul depinde de organism si de cat de repede se umple acel apendice!
www.fapt-divers.com