| AlinElle89 a întrebat:

De la atatea diete mi-am slabit arderile.
Acum fac de luni pana vineri sport(60-120min bicicleta+10-40min hip-hop/tae-bo)
Intr-o saptamana am slabit doar 400gsad. Ce pot sa fac ca sa slabesc mai repede? (1kg la 1/2saptamani)
Multumesckiss

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| s4a a răspuns:

Draga Ioana, cu cat slabesti mai repede, cu atat mai rapid te vei ingrasa la prima masa mai copioasa. Prin diverse diete restrictive combinate cu activitate fizica intensa nu faci decat sa iti supui organismul unui stres care poate determina dereglarea metabolismului, iar acesta va depune fiecare gram de grasime cand va avea ocazia.
1. Pentru o greutate optima cele mai indicate sunt alimentatia sanatoasa (foarte important sa contina fructe zilnic si cat mai putine grasimi, cereale, cartofi si alti carbohidrati), cat mai multa apa si activitate fizica din plin. Inotul ar fi un sport foarte indicat mai ales pe perioada verii.
2. Nu ignora eficienta mersului pe jos. Activitatea fizica moderata ajuta la reglarea metabolismului. Activitatile intense pot ajuta la arderea grasimilor dar cresc si masa musculara.
3. Uita de diete. Fara un metabolism echilibrat te vei lupta toata viata cu kilogramele.
Regret ca nu te pot ajuta sa slabesti 1kg pe saptamana dar sincer cred ca o asemenea pierdere de masa corporala poate fi extrem de daunatoare pentru organism.

4 răspunsuri:
| s4a a răspuns:

Draga Ioana, ma bucur ca ai considerat folositoare sfaturile mele asa ca revin cu o completare.
Alimentatia sanatoasa nu presupune neaparat eliminarea anumitor alimente, ci mai degraba echilibrarea lor in functie de valoarea nutritiva si necesitatile propriului organism.
Poti consuma cu incredere pe zi cateva felii prajite de paine din secara deoarece fibrele vegetale ajuta tranzitul intestinal iar prin prajire cantitatea de gluten scade. Este de evitat painea pufoasa si elastica cu un continut mare de gluten.
Mai poti consuma lapte degresat sau preferabil de capra sau bivolita care au in mod natural mai putine grasimi.
In general fructele au un aport caloric foarte scazut, fiind in schimb o sursa esentiala de vitamine.
Dintre fructele autohtone, profita de sezon si mananca ce si cat poftesti. Prunele pot fi extrem de benefice deoarece grabesc tranzitul intestinal, preferabil consumate dimineata dar nu in combinatie cu apa, lapte sau alte alimente. Daca totusi apar probleme intestinale le poti evita.
Nici carnea nu ar trebui eliminata complet, macar o masa pe saptamana, in special peste si piept de pui.
In concluzie, eu nu cred ca anumite alimente ar trebui interzise cu desavarsire. Doar ca ar trebui sa le cunosti valoarea benefica pentru organism si sa le consumi ca atare.
Sper ca vei ajunge la greutatea optima si o vei mentine in continuare in mod sanatos, de durata si fara prea multe sacrificii.

| Andruşcă a răspuns:

Tu vrei cam repede sa slabesti...

In primul rand mananca sanatos(3 mese pe zi, dimineata, la pranz sis eara). Evita cipsurile, mancarurile care se fac in mult ulei, mancarurile de tip fast-food.Incearca sa consumi multe fructe si legume.Bicicleta, tae-bo si hip-hop nu sunt sporturi care slabesc.Ca sa slabesti alearga dimineata pana in celalat capat al orasului si inapoi(si ziua continui activitatile cu bicicleta, hip-hop/tae-bo).

| YellowGuy a răspuns:

Ce ai vrea sa iti zicem noi? Asta e organismul tau si nu il poti schimba.Nici nu ne-ai zis ce mananci, poate tu faci atata sport dar mananci foarte mult acasa si pui la loc.

| AlinElle89 explică:

Ma scuzati, am uitat sa specific: de cateva luni am eliminat painea si sucurile. Iar de cateva saptamani am inceput sa mananc mai putine dulciuri, (3xluna ), iar daca imi este pofta iau o lingurita de miere. Mananc foarte rar prajeli. Nu mananc fast food, produse de patiserie.
Dar slabesc tot f lent.sad