| Doremifa a întrebat:

De la ce alimente mergi bine la toaleta si care alimente creaza constipatia? Am fost la medic si am o fisura anala, mi-a sfatuit sa imi schimb alimentatia in lichid si mancare usoara, dar nu mi-a spus ce anume mi se permite si ce nu. Voi fi recunoscatoare daca ati numi mancarurile si alimentele exact

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pentru a evita constipatia trebuie sa mananci multe fructe si legume crude, sa mananci zilnic ciorba si sa eviti alimentele foarte procesate, dulciurile sintetice, excesul de carne.
Nu ai interdictii, atata timp cat mananci in fiecare zi doua portii de lactate, 5-6 fructe sau legume crude si o ciorba si bei minim 2 litri de apa, totul va fi bine. O ceasca mica de cafea dimineata te poate ajuta sa combati constipatia

1 răspuns:
| Adry05 a răspuns:

Pe langa ce a spus Brigaela, si mierea ajuta bine pe partea asta. Ia zilnic 1/2 lingurite de miere sau fa-ti ceai si indulceste-l cu miere.