Descriere pentru varicela (varsat de vant): Varicela este extrem de intalnita in copilarie, este foarte contagioasa, fiind caracterizata prin prezenta unei eruptii veziculoase tipice pe tegumente si membranele mucoase.
Virusul pentru varicela este raspandit prin picaturi de secretie nazofaringiana diseminate aerogen, sau prin contact direct cu veziculele, sau indirect prin intermediul obiectelor proaspat infectate.
Epidemii de varicela tind sa apara in lunile ianuarie-mai.
Perioada obisnuita de incubatie pentru varicela este de 14-16 zile (cu variatii intre 11-21 zile). Pacientii de varicela sunt contagiosi cu aproximativ 48 de ore inaintea aparitiei eruptiei si pana cand ultimele leziuni dezvolta cruste. Cele mai multe persoane contacteaza infectia cu varicela in cursul copilariei si dezvolta apoi imunitate de lunga durata.
Sistemele afectate de varicela sunt sistemul nervos si sistemul cutanat/exocrin. Nu se cunoaste un mod genetic de transmitere pentru varicela. Varicela are incidenta maxima la varsta cuprinsa intre 5 si 9 ani, dar poate surveni la orice varsta.
Semne si simptome pentru varicela: Elementele eruptive constau la inceput in macule (pete) mici (1/5- 2/5 inch; 5-10 mm) rosii si apar intr-o perioada de 2 pana la 4 zile in valuri eruptive. Aceste pete se umfla, devin papule si ulterior trec in stadiul de vezicule asezate pe o baza rosie. Datorita situarii lor superficiale, formei si continutului serios, veziculele au fost asemuite cu picaturile de roua. Veziculele se deprima treptat si se usuca, formand cruste. In urma veziculelor nu raman cicatrici, doar uneori o usoara coloratie maronie a pielii, trecatoare. Unele personae au doar cateva vezicule, in timp ce altele au cateva sute. De obicei eruptia provoaca prurit (mancarime a pielii). Scarpinarea si ruperea acestor vezicule duce la formarea unei cruste si se pot infecta cu bacterii (o infectie secundara bacteriana). ( In engleza, denumirea bolii este “chicken poxâ€, denumirea provenind probabil de la asemanarea cu pielea de gaina. Unii copii au febra, dureri abdominale, sau chiar o senzatie usoara de greata in timpul eruptiei. Aceste simptome dureaza 3 pana la 5 zile iar febra nu depaseste 39, 4 grade Celsius (103 grade Fahrenheit). Copiii mai mici au de obicei febra mai mica si eruptie mai usoara decat copiii mai mari sau adultii. In general, varicela este o boala usoara dar poate fi mortala pentru persoanele cu leucemie sau alte boli care slabesc sistemul imunitar. De obicei, o persoana care a avut varicela capata imunitate pe viata. Dar virusul care cauzeaza boala poate ramane in organism si poate cauza la adult diferite tipuri de eruptii ale pielii.
Varicela este cauzata de herpesvirusul uman (alfa) 3 (virusul varicelo-zosterian, virusul Z-V), un membru al grupului de Herpesvirusuri; este un virus ADN dublu catenar.
rasp meu este un virus are cineva din familia ta, prieteni, rude FUNDA?
Virusul pentru varicela este raspandit prin picaturi de secretie nazofaringiana diseminate aerogen, sau prin contact direct cu veziculele, sau indirect prin intermediul obiectelor proaspat infectate.
Varsatul de vant e provocat de un virus care se poate lua prin aer de la o persoana bolnava
Aceasta toate persoanele trebuie sa aiba odata in viata, asa este dat funda?
Varsatul de vant este varicela... este o boala a copilariei care trebiue sa o faci macar o data. Daca stai langa cineva care are varicela o sa iei si tu peste o saptamana. Varicela trece abia peste o saptamana sau 2.
Varsatul de vant este cauzat de virusul varicelo-zoster (VVZ), din familia virusurilor herpetice. Transmiterea virusului se face pe cale respiratorie, prin picaturile de saliva emise de bolnav, sau prin contactul direct cu veziculele.
(varsatul de vant) este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzeaza eruptie (urticarie). Varicela apare pe tot parcursul anului, intalnindu-se mai frecvent iarna si primavara. Mai mult de 90% din oamenii din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata, mai ales daca acestia nu sunt vaccinati impotriva varicelei. In Statele Unite varicela apare mai frecvent la copii. Cu toate acestea in unele tari (spre exemplu in tarile tropicale) varicela este intalnita mai frecvent la adulti.
Altminteri, la copiii sanatosi varicela nu este de obicei o afectiune grava, insa severitatea acestei afectiuni variaza de la o persoana la alta. Varicela de obicei este mult mai severa si cauzeaza complicatii la femeile gravide, la nou-nascuti, la copii cu varsta peste 15 ani si la persoanele care au sistemul imunitar afectat.
Este un virus... dar e cel mai bine sa-l ai cand esti copil. este ca un fel de virusul copilariei. pe masura ce cresti se agraveaza.