| NesCafe a întrebat:

De la ce se poate lua cancerul? Am incercat sa ma documentez de la ce se poate lua si nu am gasit nimic... poate ma ajutati voi care stiti mai multe despre aceasta boala. funda + vot... Deci de la ce se poate lua cancerul asta nu conteaza ce cancer dar de la ce se poate lua?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cauzele cancerului sunt foarte diverse si, de multe ori, necunoscute.
Sunt cancere determinate de infectii: cancerul de col de HPV, limfomul Burkitt de HTLV1, cancerul gastric de Helicobacter pylori. Totusi nu toate femeile cu HPV fac cancer de col si sunt pacienti fara Helicobacter care au cancer gastric.
Alte cancere sunt determinate de toxice (cum ar fi cancerul pulmonar determinat de gudroanele din tigari). Altele de mutatii genetice care pot fi mostenite genetic (de exemplu cancerul de san).
Totusi, majoritatea cancerelor au cauza necunoscuta

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
CANCERUL NU SE IA de la o persoană la alta.
Fiecare individ are în structura celulară minim 200 de celule canceroase care dacă găsesc mediul prielnic de înmulțire, care este unul haotic și agresiv pune viața în pericol.
Nu se cunoaște exact ce anume determină aparația acestei maladii dar se merge pe presupuneri cum ar fi: condițiile de mediu (fumatul), diverși viruși (HPV), boli autoimune (Lupus), genetic (în linie dreaptă, cineva a prezentat o formă de cancer), stresul și aditivi alimentari sunt determinanți, etc.
Sunt persoane predispuse de a dezvolta o formă sau alta de cancer și totuși nu fac, iar persoane care nu au în familie o persoană care să fi avut cancer, dezvoltă (cazul tatălui meu, nimeni din familie, rude de gradul 1-2-3 nu au avut așa ceva, iar el are un cancer de prostată cu metastaze osoase).
Și bomba acum vine, nepriceperea medicilor de a vedea cancerul în fazele incipiente pentru a interveni la timp pentru vindecare (același exemplu, cu tata de mai bine de un an de zile am mers prin urologii din Argeș, unul mai prost ca altul, nimeni nu a văzut nimic decât în momentul când au putut "spune" că este caz depășit!).
Sănătate.
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Cancerul nu se ia! Un prim rol îl joaca predispozitia individuala, legata de factori familiali, genetici, fenomene de crestere si dezvoltare, starea generala a sanatatii, sex, vârsta, o starea sistemului nervos central, caracteristicile sistemului imunitar, starea hormonala, procese psihologice, în raportul tumoare-gazda, un rol deosebit îl au aparatul imunitar al organismului, posibilitatile acestuia de aparare imunologica, precum si profilul hormonal al gazdei.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Exista doua tipuri majore de cancer (conform etiologiei)
1) cauzate de virusuri sau bacterii. De exemplu virusul HPV e implicat in etiologia cancerului de col uterin si se transmite pe cale sexuala. Virusul hepatitic C este legat de cancerul hepatic se transmite pe cale sexuala si prin sarut. Hieliabacter Pilori da cancerul gastric si se transmite prin apa potabila. Existenta acestor infectii nu inseamna neaparat cancer, ci trebuie sa mai coexiste si alti factori.
2) cancere pentru care nu se cunosc virusuri sau bacterii care sa fie implicat in aparitia lor. Acestea se banuie ca se bazeaza pe mutatii la nivelul ADN-ului celular datorita unor defecte a acestuia.
Ca un cancer sa se manieste pe langa defectele ADN sau infectia cu un microorganism oncogen trebuie sa coexiste si elemente de mediu (popuarea in cancerul pulmonar), comportamentale (ingestia excesiva de carne, fumatul, consumul de alcool. Difera in functie de tipul de cance), anaomice (refluxul biliar creste riscul de cancer gastric, polipoza colonica creste riscul de cancer de colon) sau genetice (prezenta asa numitor onogene care cresc semnificativ riscul de a face un anumit timp de cancer. De asta exista anumite cancere care se mostenes. Exista gene care cresc riscul de a face un anumit cancer si de 100 de ori fata de un om fara gena respectiva. Asta apare la cancerul de colon, de san, gastric. De obicei la cei cu aceste gene se ajunge ca toata familia sa moara pe la aceiasi varsta de acelasi tip de cancer).
Momentan, exista tot felul de voci care spun ca se poate ca toate tipurile de cancer sa fie provocate de microorganisme, iar acest lucru sa stea la baza mostenirii unei boli de la un membru al familiei la celalalt. Asta ar explica si de ce in multe tipuri de cancer copilul ajunge sa aiba boala la o varsta cu cativa ani mai mica decat a unui parinte. Teoria asta sustine ca genele considerate ca fiind responsabile de transmiterea cancerului de la parinte la copil, sa fie doar cele care favorizeaza evolutia infectiei spre cancer. Avand in vedere ca s-au descoperit etiologii virale pentru destul de multe cancere, aceasta teorie pare foarte aproape de adevar.
Sper ca ti-am raspuns la intrebare. Daca mai ai intrebari, incerc sa iti raspund.

| IMC90 a răspuns:

Nu se poate lua fiindca nu este o boala contagioasa. Se dezvolta pe baza propriilor tale celule care se inmultesc necontrolat si rapid. Cauza nu se cunoaste cu exactitate, s-au demonstrat in timp actiuni hormonale, ale virusilor, a toxicelor s.a.m.d. care favorizeaza aparitia cancerelor.

| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

Buna,cancerul nu se ia. Fiecare persoana din lumea asta are celule canceroase,dar la unii se dezvolta acolo unde gasesc locul sensibil, la altii nu. Bine, ar fi multe de spus, asta fiind cea mai simpla explicatie happy

| Lavinia218 a răspuns:

Cancerul se poate transmite ereditar ( de la mama la fat ), este de asemenea si posibilitatea de a fi transmis pe cale sexuala ( in cazul cancerului vaginal), prin donare de sange etc.
despre ce tip de cancer ai vrea sa stii mai multe? Adica doar despre cancer in general, sau vrei detalii despre un anumit tip de cancer? deoarece difera unul de altul mai mult sau mai putin!

| HereAndNow a răspuns:

Pai eu stiu doar de cancerul la san, de care poti suferi daca porti sutien 24/24 h pe zi, sau daca porti mult timp un sutien prea stramt

| nodeerskulls a răspuns (pentru HereAndNow):

Asta e cea mai mare stupizenie pe care am auzit-o. Intereseaza-te pe google cand auzi chestii d'astea, si nu le raspandi fara sa le verifici!

| Elianna a răspuns (pentru HereAndNow):

Ha,ha,ha,ce bazaconie!

| nodeerskulls a răspuns:

Cancerul nu se ia.

Cancerul este o anomalie a celulelor din corp. Acestea nu se mai reproduc la rata normala, ci foarte accelerat, si aiurea, asa ca incep sa se produca anomalii, tumori, da organismul peste cap. Simptomele variaza in functie de tipul de cancer. Celule cangerigene in timp le "mananca" pe cele normale, adica le acapareaza.

Pe scurt, cancerul nu e cauzat de un virus, sau o bacterie, deci nu se ia. Oricine poate dezvolta cancer, oricand.

| Britney13 a răspuns:

Cancerul nu se transporta decat pe cale genetica