| Purplegirl101 a întrebat:

De la ce varsta pot fi purtate lentilele de contact? M-am documentat și zicea ca în mod global de la 8 ani. Ei bine unii zic de la 14 și alții de la 18 etc - eu nu mai inteleg

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SADNESSMACHINE a răspuns:

Lentilele de contact se pot pune si de la 6 ani, daca ochiul suporta. Este vorba doar de grija si responsabilitatea pe care o ai fata de ele, cu cat esti mai mare cu atat mai mult se presupune ca o sa ai grija, nu te poti baza pe un copil de 6-7 ani..de aceea multi doctori zic ca peste 14, peste 18, cum considera ei... happy

5 răspunsuri:
| SoulReaver a răspuns:

Pai ca sa intelegi mai sigur, fa o programare la un medic oftalmolog si o sa te lamureasca sigur.

| madisperanumeledeutilizator a răspuns:

Renunta la ideea de a purta lentile de contact.
( nu am auzit nici un medic oftalmolog sa le recomande cu adevarat si sa spună ca nu sunt deloc periculoase )

| Purplegirl101 explică (pentru madisperanumeledeutilizator):

Îmi pare rău dar nu mă ajuti

| madisperanumeledeutilizator a răspuns (pentru Purplegirl101):

Nu stiu si nu ma intereseaza de la ce varsta... eu doar ti-am dat un sfat cand am spus ca sunt periculoase si nu trebuie purtate.

| unicorn21 a răspuns:

Eu port lentile de contact de la 12 ani. Doctorul meu spune că se pot pune si bebelușilor