anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De la ce varsta un minor poate decide singur(fara sprijinul parintilor sau al unui psiholog) daca sa intrerupa o sarcina sau nu, tinand cont ca "legile" comunitare permit acest lucru celor de 16-17 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
carla
| carla a răspuns:

In mod normal, ar trebui sa decida singura la 16-17 ani, dar totusi sprijinul parintilor si al unui psiholog nu sunt deloc de neglijat. Din punct de vedere legal, nu stiu daca fara acordul parintilor vreun doctor va efectua intreruperea de sarcina. Recomand tutror adolescentilor inainte de a-si incepe viata sexual sa se informeze corespunzator asupra metodelor de contraceptie.

1 răspuns:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Eu cred ca varsta minima ar trebui modificata la 14-15 ani.In alte tari am vazut ca fetitelor li se pune sterilet de catre parinti si li se da jos cand implinesc 17 ani. Cel mai bine ar sa decida fata ce vrea sa faca, ca la 15 ani este cat de cat dezvoltata mintal.