| oceanoflove a întrebat:

De la semințele de vinete faci apendicită? Sau e doar un mit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| QElenaBoghiu a răspuns:

Evenimentul declansator in apendicita acuta este obstructia apendicelui de un corp strain care a ajuns in intestin: guma de mestecat, coji de seminte (nu se digera) sau pur si simplu o pietricica formata chiar in intestin prin precipitarea sarurilor di apa si alimente. Asadar, consumul de seminte cu coaja, de samburi de cirese, masline sau inghitirea gumei de mestecat sunt factori de risc pentru apendicita.
Simptome: durere care debuteaza in jurul ombilicului sau in capul pieptului si apoi coboara in dreapta jos (unde doare si cand atingi), febra, lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi. Durerea se accentueaza de la ora la ora si nu trece spontan.

| Andresso a răspuns:

Apendicita ai, sau vei avea vreodata, doar daca ai avut rude cu apendicita in trecut, si faza cu semintele de vinete, e un mit, iar ElenaBH a scris numai tampenii aberante pe acolo. Am mancat de toate ce zice ea acolo si n-am avut probleme nici cu ficatul si nu am avut vreodata apendicita si mai si sunt sportiv, ma fortez mereu. Am inghitit intr-o zi si 10 gume, nu am patit nimic. Am auzit si am surse sigure, ca am doctor in familie, apendicita apare din familie, daca unul din familie a avut vreodata apendicita, sunt sanse sa aiba si urmasii lor. Asa ca daca parintii tai sau bunicii, sau chiar si matusele, unchii si verii tai, daca au avut apendicita vreodata, ai sanse sa faci apendicita.

Răspuns utilizator avertizat
| Ghemdeblana a răspuns:

Este un mit