| RobbyPh a întrebat:

De la un timp am decis sa fiu mai sanatos. Dar am un mare viciu! Nu pot bea apa delooc simt ca ruginesc laughing) Beau de cand eram mic suc cola pepsi nestea. Tot incerc dar cand beau apa parca zici ca nu imi tine de sete! Ce pot sa fac thinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Auzi, nu vreau sa par rau sau altceva, dar sincer tu mananci rahat. nu o lua in nume de rau, dar eu beam in 2013 1-2 litri de cola pe zi si in noaptea de revelion cand s-a batut ora 12 am renuntat definitiv la orice suc din comert, fie el cola, fie santal, fie pfanner, alaturi de bautura (vodka, gin, etc). crezi ca sunt mort dupa apa? imi e scarba de ea, dar azi pun niste lamaie, maine o grefa, peste 1 sapt storc un mar si tot asa. lasa prostiile cu rugineala si labareala, vrei sa fii mai sanatos ia atitudine.

ps. la fel si cu micul dejun. pana in ora 11 cand mancam mi se facea rau si dadeam afara, dar 1 gura azi, 2 maine si am ajuns sa ma simt rau cand nu mananc micul dejun. totul este ambitie si exercitiu.

am fost la o fabrica de cola...au o substanta cu semnul de caustic pe cutie. e misto cand te gandesti ca 1 component dintr-o bautura poate trece prin carne ca un cutit incins prin unt si sa iti faca placere sa bei asa ceva.

8 răspunsuri:
| TaNaNaNaNa a răspuns:

Nici eu nu prea pot sa beau apa :/ laughing Dar, gandeste-te ca trebuie, ca iti face bine, ca daca bei te vei simti mai bine, etc. :/ Primele 2-3 saptamani, iti va fi greu, dar te vei obisnui cu timpul, trebuie doar sa ai ambitiewinking

| OOOLEOOO a răspuns:

Provocare : Incearca timp de 30 de zile sa consumi doar apa, multa apa dar mai ales alimente bogate in apa(fructe legume nepreparate termic)

Sau continua sa bei cola pepsi si alte sucuri care vor duce la distrugerea ta si a mediului inconjurator happy

PS: Eu cred ca ai nevoie de o luuuunga cura de detoxifiere...

| unprietenaproape a răspuns:

Si eu am aceeasi problema, am inlocuit apa cu sucul de f multi ani. Spre deosebire de tine eu nu mai pot bea cola fiindca mi-e rau de la el si ma inteapa in inima, uneori imi simt bataile inimii prea puternice si ma intreb daca nu asta este cauza. Eu spun sa renunti la cola pentru ca colegul meu doar asta bea pana cand a trebuit sa fie operat. Sucul nu provoaca dependenta, poti renunta oricand la el dar apa nu are nici un gust asa ca poate fi dificil.Il poti inlocui cu sucurile naturale si apa minerala, lamai si chiar si cele fara acid, sunt mult mai bune decat cola. Daca nu ti-e tema de medic asa cum imi este mie mergi si i-ati sange. Revin-o si convinge-i si pe altii sa renunte sau dovedeste ca nu fac nici un rau.

| JohnnyBi a răspuns (pentru unprietenaproape):

1 chestie nu ai nimerit. aia cu dependenta. sucurile contin 1 ingredient care fenteaza creierul si da senzatia ca "trebuie" sa bea rahatul ala. deci, teoretic, creeaza dependenta; mai adaugi si faptul ca obisnuinta in sine da dependenta, dezobisnuirea de un lucru da senzatia ca acel lucru nu e bun si ajungi sa bagi toate rahaturile in tine pentru ca asa percepe creierul situatia. eu am trecut de la 1-2 litri de cola pe zi la nimic in stare lichida din comert (fie el suc "natural", acidulate, alcool, siropuri, cocktail) peste noapte. de revelion pana in 12 beam de rupeam, dupa 12 si pana acum in aprilie nu am mai baut nimic altceva in afara de apa, ceai verde cu plante din curte si vin productie proprie. aici ambitia face diferenta.

| unprietenaproape a răspuns (pentru JohnnyBi):

Atunci inseamna ca privim lucrurile din doua directii diferite si nu ai inteles la ce m-am referit eu. Eu spun ca poti sa renunti oricand vrei la el fara un minim de efort si nu ai nevoie decat de vointa asa cum ai spus si tu. Deci nu esti dependent atat timp cat [poti renunta. Tu spui ca acel gust bun te face sa il bei in continuare si sunt de acord cu asta dar te poti opri in orice moment fara sa iti fie rau sau. In comparatie cu apa e mult mai bun, iar tu IL alegi. Daca trebuie sa alegi intre ceva amar si dulce; Tu decizi la ce optezi. Nu ti-a fost rau atunci cand ai renuntat, te-ai oprit fiindca asa ai vrut tu.

| giony54 a răspuns:

Te obisnuiest cu timpul daca scoti celelalte bauturi toxice din alimentatia ta, fa-ti un suc in casa din miere, lamaie si apa plata si va fi excelenta, doi litri pe zi.

| RobbyPh explică:

Va multumesc ca m-ati "luminat" laughing Am decis sa renunt la porcariile astea de sucuri! Chiar daca e foarte greu acum dar incerc si incerc! big grin

| jumpno a răspuns:

Pai este o problema grava si organismul este obisnuit cu chimicale sad Pepsi, fanta, colla etc. sunt pline de coloranti, acizi si altele :l ar trebui sa vorbesti cu mama ta si sa mergi la un medic sa vezi ce se intampla

Întrebări similare