| Awwwww a întrebat:

De la un timp nu vad prea bine de la distanta, dar nu vreau sa port ochelari, frecvent am senzatia de ameteala, dar nu stiu daca e din cauza ochilor, adica am luat vreo 2 saptamani calciu, am fost la doctor si mi-a dat magneziu, dar tot am ameteli.Intrebarea mea este daca vederea se poate corecta prin niste picaturi/pastile sau daca mananci morcovi ( am auzit ca sunt buni pentru vedere)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| FriendsShow a răspuns:

Deci asculta-ma, lentilele sunt foarte bune, eu port si sunt foarte multumit de ele, si dau doar 50 de lei/o data la 2 luni. BAFTA

| ___pm1a a răspuns (pentru FriendsShow):

Și eu port lentile de contact! Și când le dau jos după o zi de purtare vad mult mai prost de cât dacă nu le puneam? De ce se întâmplă asta?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai probabil ai miopie care se trateaza doar prin operatie laser sau se corecteaza prin portul de ochelari... ai cu morcovii ca iepurii care nu poarta ochelari nu functioneaza

| Fatamuntilor a răspuns:

Probbil ai miopie si doar medicul poate preciza de ce ai nevoie!
Te va pune sa citesti litere/cifre, iti masoara campul vizual si stabileste diopreiile(daca e nevoie)
Picaturile tot oftamaogul le stabileste.

Mergi la doctor pana nu e prea tarziu!

| wolder a răspuns:

Nu.
miopia este boala din cauza careia nu vezi la DISTANTA si se agraveaza daca nu porti ochelari. am miopie si traiesc o viata normala, mergi la medic urgent
iti poti pune chiar si lentile de contact daca nu vrei ochelari

| TrăieşteClipa a răspuns:

Fudulia se plateste scump.
Daca nu porti acum, in timp o sa sa ai nevoie de lentile din ce in ce mai groase.
In general ochelarii pentru miopie sunt permanenti.

| CristinaSNC a răspuns:

Du-te la oftalmolog, daca iti da ochelari POARTA-I! Nu fa prostia sa te joci cu sanatatea ta, vederea este extrem de importanta!

| FrumusicaSufletista a răspuns:

Cu siguranta ai miopie.Eu de asemene am miopie si port ochelari doar la calculator si la tabla.Trebuie sa consulti un medic, eu am consultat mai multi si apoi mi-am ales un medic bun care imi prescrie picaturi si pastile si exercitii. Dupa ce urmezi tratamentul vei corecta vederea, trebuie sa intrebi daca cineva din familie nu a mai avut miopie, caci aceasta boala este mai mult genetica. Daca ai miopie nu vezi doar in adolescenta si apoi in maturitate si batrinete vei vedea mult mai bine decit ceilanti de varsta ta.Iti recomand sa maninci varza, lapte, brinza, crabi, peste, brinzele.Si cel mai important exercitii pentru ochi.Mult succes.(apropo la 18 ani poti face o operatie care sa te ajute mult)

| aLExaNdRuUUul a răspuns:

In loc sa porti ochelari iti poti pune lentile, permanent.

| titicristina21 a răspuns:

Poate e din cauza mancarii daca nu vezi de la distanta ai miopie si trebuie sa mergi la medic si daca nu vrei ochelari exista lentile de diferite culori.

| itisnotimportant a răspuns:

Ai miopie! Du te cat mai repede la oftalmologoc daca nu vrei sa se agraveze! Eu port de un an si i am purtat non stop si intr un an nu mi a mai crescut deloc dioptria purtandu i non stop. Si eu m am dus prea tarziu si am avut de la primul control -1.50 si -1.25.

| SantaClaus123 a răspuns:

Ameteala este de la ochi, am patit si eu, si morcovii pot ajuta la vedere, daca nu vrei sa porti ochelari poarta lentile de contact, nu se prea vede daca ai avea lentile sau nu ai avea happy

| Lentiamo a răspuns:

Mergi la medic. Nu uita să întrebi de lentile de contact. După ce îți iei prescripție medicală pentru lentile (nu doar pentru ochelari - sunt diferite), sună-mă la 0800400156 sau mai multe detalii pe Lentiamo.ro și voi fi bucuros să te ajut. Eu sunt Petru happy

| Alinjamal a răspuns:

Cauzele sunt multiple, parerea mea este sa faci un control oftalmologic, si daca acesta reiese ca ni sunt probleme de vedere, dar ametelile persista, mergi si fa un RMN la coloana Cervicala si carotida vertebrate. Inportat de stiut este daca ai ameteli sau vartej.sunt cauze diferite

| AleXuTzU270 a răspuns:

Si eu am purtat ochelari din acelasi motiv...dar pe mine inca ma mai dor ochi. Vorba aceea ''si ma dor ochii ma dor...de la lumina stelelor'' laughing eu imi inchid putin ochii si tot nu vad...ma uit in caietul colegului