anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De mai bine de un an, la analize iese intotdeauna calciul peste normal.Este de explicat, deoarece mananc lactate foarte mult.

Totusi, am oasele extrem de subtiri. Pot face ceva sa devina mai groase?

Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca te expui in mod normal la lumina solara, atunci nu ai motive sa faci deficit de vitamina D. Dar asocierea de oase fragile cu calcemie mare poate insemna o dereglare in secretia unui hormon numit parathormon. Acest hormon scoate calciul din oase si creste valoarea lui in sange. Poate ar fi bine sa te vada un endocrinolog.

| costymaximus a răspuns:

Calciul se asimileaza cu ajutorul vitaminei d. Daca vrei oase mai tari(groase)ia vitamina D(consultind un doctor in prealabil).

| allleeeee a răspuns:

Calciul trebuie luat impreuna cu vitamina D ca sa aiba efect asupra oaselor.Sau poate asa e constructia ta.

| cristiancristir a răspuns:

Depinde cati ani ai. Daca esti copil e normal sa ai oase mai subtiri decat un adult. Dupa o anumita varsta o sa inceapa sa ti se ingroase si oasele. Ai rabdare si fii multumit de faptul ca nu ai lipsa de calciu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca bei cola degeaba mananci lactate toata ziua. Cola si pepsi distrug oasele si neuronii, continand acid fosforic si aspartam. Nu`i de mirare ca e lumea plina de prosti si cocalari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt expus la lumina solara.Decat rar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca mananci lapte de var!
Ce inseamna "oase subtiri "? poate asta e constitutia ta, si ar trebui sa te bucuri pentru asta, mai ales daca esti fata.
Oricum, atunci cand faci analizele imi imaginez ca ti le si vede /si interpreteaza cineva. Daca e ceva in neregula, atunci e posibil sa fie ceva endocrinologic. Ai cumva si pietre pe la rinichi?