Bună. Nu recomand valeriana. A luat o cunoștința și era obosita toată ziua sau nu se simțea ok, asa ca a renunțat.
Și eu am probleme cu somnul dar am câteva remedii care ma ajuta.
Poți încerca sa îți faci ceai de tei cu miere înainte sa dormi.
Cumpara lavanda (esența) și seara cand faci baie toarnă in apa vreo 7-8 picături. Te va ajuta sa te relaxezi in primul rând. Poți sa îți iei odorizant de camera cu lavanda.
Muzica lenta ajuta. Gândește te ce te linisteste pe tine. Spre exemplu sunetul viorii. Cauți melodii Chill de vioara etc
Daca nu te ajuta niciuna din astea, mergi la doctorul tău de familie sa îți recomande ceva. Nu e ok sa iei medicamente după ureche.
Deci, nu lua somnifere fiindcă nu vei mai putea niciodată sa adormi natural - organismul se obișnuiește si mereu va cere astea! Incearca: picaturi de lavanda in ceaiuri calde de: tei, sunatoare, seminte de marar etc., camera sa fie aerisita si calda, cearceafurile curate, bine intinse, parfumate cu un spray de lavanda, lumina difuza, orice sursa de distragere de la somn înlăturata, o muzica linistitoare, difuza care poate fi programată sa se stinga la o anumita ora, apoi te relaxezi. Poti face si o baie calda inainte de culcare cu o aroma plăcută, linistitoare! Daca bei cafea peste zi, redu din cantitate, inlocuindu-o cu apa cu lamaie, ceai cu lamaie, suc natural diluat cu apa multa! Verifica prospectul anumitor medicamente, daca iei asa ceva! Numai bine!
Ca sa iei somnifere trebuie sa ai acordul unui medic. Inainte de toate am eu cateva intrebari: cata apa bei pe zi? Manaci fast-food? Ai cosuri sau negi pe spate? Ai dureri de ficat sau ai avut probleme cu ficatul? Bei cafea in exces? Faci sport? Umblii la petreceri? Ai trecut prin vreo perioada grea din punct de vedere emotional? La locul de munca de la 1 la 10 cat de mare e efortul depus? Daca ai raspuns, pot sa te ajut mai departe cu sfaturi.
In primul rand ar trebui sa te duci la seful tau si sa ii spui ce ai si sa iti dea liber o saptamana, sau poti sa iti iei medical.In acea saptamana ar trebui sa faci urmatoarele lucruri:cand te trezesti te duci si mananci ceva de exemplu cateva sandwitch-uri cu putin salam, cascaval.zi poti bea o cana cu ceai sau cu lapte.Mai dupa-amiaza du-te si alearga aproximativ o ora, si cu putina pauza bineinteles, dar nu sta, mergi. Dupa te poti duce acasa sa mananci o ciorba iar dupa poti sta putin in pat sa te relaxezi, te poti intalni cu niste prietene etc.Inainte de culcare fa-ti un dus cu apa calda, dupa iti poti face un ceai si sa il bei cald.Incearca sa nu stai foarte mult pe telefon.Inainte de culcare mai bine citesti o carte.Incearca sa stai cat mai mult afara, dar nu cu ochii in telefon, ci plimba-te, poti sta pe o banca si sa citesti sau poti asculta muzica. Sper ca te-am ajutat.
Deci eu am luat ceva natural Bien Dormir cu Melatonina vezi aici prospectul, https://www.prospecte.net/prospect-bien-dormir-cu-melatonina/, si-ti zic ca merge de minune. Dimineata esti fresh si odihnita > La medic mergi cand deja esti prea anxioasa. Incearca sa faci niste miscari seara, un dus bun si un ceai cald si nu te uita la TV > Bien Dormir cu Melatonina nu da dependenta. S-auzim ca te-ai odihnit!