anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De o luna mi-a aparut pe piele o eruptie (bubite mici rosii cu o papula cu lichid in varf) si care imi provoaca un prurit imens. M-am adresat medicilor si mi-au pus vreo doua-trei diagnosticetonguerurigo, Dermatita de contact, Urticarie, Alergie la nu mai stiu ce! Si mi-au prescris tot felul de medicamente pe baza de corticoizi. Am facut analize dar nu mi s-a depistat ce ar putea fi. Iar acea eruptie cutanata continua sa-si faca de cap. Daca v-ati confruntat cu asa ceva, va rog sa-mi comunicati cum ati procedat si daca ceea ce ati intreprins a dat rezultate. Cu respect (si fara mancarime de piele!)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| claudiea79 a răspuns:

Buna eu cred ca ai urticarie am si eu de 1 an de zile am luat pastile claritine sint cele mai bune pentru ca nu dau somnolenta asa mare ca alte pastile. si flonidan sint bune dar bubitele reapar. am tinut si regim alimentar cu ciorba de legume si degeaba. apar pe coate; miinii; genuchii si picioare uneori pe fata. ceaiul de sunatoare ajuta. si sa maninci multe fructe. am auzit ca medicamentul nilfan este bun dar nu se gaseste in farmaci.de la 7 ani m-am prebleme cu pielea a aparut la 10, 20., 30. mie imi apare de la carne de pui si porc. mai era o reteta; se fierbe 1 litru de apa se pune scortisoara 100 de grame se fierbe 10 minute cu capac. se strecoara prin strecuratoare si se uda o cirpa si se tamponaza zonele cu mincarimi

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cred ca este vorba de acnee. Apare cam la varsta pubertatii.Si eu am asa ceva de ani buni.Sunt deranjanti ca sunt urati daca mergi la plaja. Dar pe timpul verii dispar daca stau la soare.

| claudiea79 a răspuns:

Se poate minca orice fel de fructe < mango; lamii; portocale; mere; banane in afara de capsunii alea fac urticare. la fel si untu si margarina; laptele; carne de porc sau pui. carnea de vaca fiarta este buna sau soia. sa nu stai la soare caldura provoaca mincarimi si apa prea fierbinte. multa sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca fluocinolon unguent costa cam 7-8 lei si are actiune antiinflamatoare il gasesti in orice farmacie.citeste prospectul, poate ai vreo eczema. Oricum consulta mai multi dermatologi si vezi daca diagnosticele coincid.