anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De o luna si o saptamana nu mai mananc carne si uneori sa simt obosita, nu stiu daca este de la asta sau nu. As vrea sa stiu ce pot face sa previn anemia si alte complicatii datorate insuficientei de vitamina B12 si a fierului. Am renuntat la carne brusc. Am 15 ani. As vrea sa stiu daca ar trebui sa iau niste suplimente de vitamine de la farmacie sau daca este suficient sa consum o serie de alimente(precizati-le) bogate in B12 si fier. Daca se poate sa imi raspunda cineva cu experienta sau cineva care a trecut prin asta(sa renunte la carne brusc). Va rog mult sa ma ajutati! Nu vreau sa reincep sa mananc carne, poate daca este neaparata nevoie sa mananc peste o data saun de doua ori/luna, dar doar la inceput. Sunt constienta de ce se poate intampla din cauza nivelului scazut de fier si B12 de aceea vreau sa previn.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| MajorAsshole a răspuns:

MANANCA SI CARNE! ce te-a apucat, fato? Te iei dupa nebunii de vegetarieni? Sa-i ia gaia pe toti, ca toti sunt anemici si au boli de tot felul, unii chiar mai rau decat astia care mancam carne! Ce crezi, ca se vor taia mai putine animale daca nu mai mananci tu carne? Se vor taia mai putine daca nu mai mananca 1000? 1.000.000? 100.000.000? Raspunsul e cu siguranta, NU!

| Gizăz a răspuns:

Soluția e simplă. Mănâncă! Dacă nu ai o problemă medicală care te împiedică(nu ai specificat de ce nu mănânci) și o faci că ți s-a pus ție un fluturaș pe creier sau vrei să slăbești atunci faci rău! Dacă e varianta cu slăbitul recomand alte cure și multe exerciții fizice. Du-te frumușel în oglinda și cască gura. Vezi colțișorii ăia mici în părți ca de câine care sunt lungi la creaturile mitologice numite vampiri? Ăia arată că genetic ai fost făcută să mănânci carne. Altfel ai avea dinții de rumegătoare, ca vaca!
Carne nu mănânci din motive medicale serioase, restul e absurd.

| LondoneseCat a răspuns:

Poti inlocui carnea cu alte produse alimentare precum:ciuperci,fasole, nuci, caise.
Ciupercile întăresc imunitatea

Ciupercile comestibile sunt numite înlocuitori de carne datorită proteinelor valoroase din compoziţia lor. Dar avantajele acestora nu se opresc aici: sunt bogate în fibre, se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame.

Datorită unor aminoacizi din compoziţie, în special glutamatului, ciupercile seamănă la gust cu carnea, dar nu conţin colesterol. Dieta cu ciuperci contribuie la întărirea imunităţii, combate oboseala, astenia şi previne bolile cardiovasculare şi cancerul.

Toate aceste proprietăţi se datorează substanţelor active care se găsesc în ciuperci: complexul vitaminic B, vitaminele C, D şi E şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu şi zinc).

Fasolea, bogată în glucide bune

Considerată de nutriţionişti un „rezervor" de substanţe hrănitoare (vitamine din complexul B, acid folic, potasiu, magneziu, seleniu, proteine), fasolea are un conţinut caloric modest: doar 120 de calorii la o cană de boabe.

Dieta cu fasole scade riscul de cancer de colon, de sân şi nivelul colesterolului „rău" din sânge. Boabele de fasole conţin glucide bune, care nu modifică brusc valoarea glicemiei, cum se întâmplă cu alimentele care au cantităţi mari de hidraţi (fructele dulci).

Dar fasolea conţine mult sodiu şi, de aceea, când este preparată sub orice formă, sarea trebuie înlocuită cu condimente naturale, precum cimbrul ori busuiocul.

Nucile menţin sănătatea inimii

Fruct oleaginos, nuca are mare valoare terapeutică. Substanţele sale active (vitaminele A, B, E, C şi F, alături de minerale precum: fosforul, calciul, seleniul, potasiul, zincul, dar şi taninuri, flavonoizi, uleiuri volatile) sunt hrană pentru creier, inimă şi pentru sistemul osos.

Nutriţioniştii îţi recomandă să consumi câte un pumn de sâmburi de nucă de cinci ori pe săptămână. Dacă ţii seama de sfatul lor vei avea o inimă de atlet!

Caisele, bune pentru vedere

Caisa are o valoare energetică semnificativă, este foarte hrănitoare şi uşor de digerat. Din punct de vedere nutriţional, unii terapeuţi compară caisele cu ficatul de viţel.

Dieta cu caise tonifică întregul organism şi este, datorită cantităţilor importante de vitamina A, un antioxidant puternic, care protejează împotriva bolilor oculare (mai ales cataractă şi degenerescenţă maculară).

Dacă mănânci patru caise pe zi ţi-ai asigurat mai mult de jumătate din doza zilnică de vitamina A recomandată. Pe copiii anemici, cu o imunitate precară, părinţii trebuie să-i îndemne să consume zilnic delicioasele caise.

| SnYcK3rS a răspuns:

Oraganismul are nevoie de toate alimentele,cate putin din fiecare. Daca scoti din alimentatie un produs, in cazul tau carnea, organismul nu mai functioneaza corespunzator si de accea alimentul eliminat trebuie inlocuit cu altcva.Carnea se inlocuieste cu soia.Nu e ok sa scoti ceva din alimentatie.Si dc nu mananci carne?

| DeeDii_1639 a răspuns:

Eu zic sa te duci la un consult medical si sa nu iei medicamante, vitamine sau calciu dupa capul tau.