| Hohenheim a întrebat:

De obicei seara fac flotari si mi s-a intamplat de 2-3 ori, cred, in timp ce le faceam, sa simt inima batand, adica mai tare decat normalul, ca un fel de puls intens. Nu stiu, dar pe moment m-am speriat.
Voi ce zice-ti, ar trebui sa ma ingrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| DanielaMiky a răspuns:

Este absolut normal ca la efort bataile inimii sa se modifice sa creasca si ca numar si intensitate. Anormal ar fi sa ai bataile acestea stand fara sa dpui nici cel mai mic efort. Organismul este in continua schimbare nu trebuie sa te sperii din orice.

| Hohenheim explică (pentru DanielaMiky):

Eu nu ma refer ca bate din ce in ce mai repede, inteleg ca este normal, pentru ca depun efort. Ceea ce incerc sa zic este ca simt o bataie de inima foarte puternica pentru o secunda si dupa revine la normal. Intelegi?

| DanielaMiky a răspuns (pentru Hohenheim):

Ideal ar fi sa mergi la un cardiolog sa faci o electrocardiograma insa eu nu cred sa ai probleme. Cum ti-am mai spus organismul se schimba si este posibil ca dupa un timp de cadn faci aceste flotari sa bata altfel insa cel mai in masura sa-ti dea un diagnostic este un cardiolog happy

| Reek54 a răspuns:

Incearca sa o iei usor, daca incepi cu "prea mult" deodata sau maresti foarte tare intensitatea, obosesti inima.

| boogdan91 a răspuns:

Nu ma, e normal sa-ti creasca pulsul atunci cand faci efort, cati ani ai?! vad ca nu prea te duce cabina.

| TootydeCool a răspuns:

Buna, nu cred ca ar trebui s te sperii asa am patit si eu cum faceam un pic de efort imi batea tere inima si ma mai si intepa, dar am facut un ecaghe si mi-a spus ca nu am nimic ca sunt eu de felul meu mai agitata. Daca aveai probleme cu inima te durea si capul te intepa parca te strange de piept si alele, dar asa nu este nici o problema, este normal sa iti bata mai tare odata ce ai inceput sa faci efort. Succes si multa sanatate. Funda?

| Cosmin86 a răspuns:

Cat de des lucrezi pieptul ( prin flotari in cazul tau )? Sper ca nu mai des de 2 ori pe saptamana

| NastyP a răspuns:

E vorba de efort. Chiar daca tu ai impresia ca lucrezi numai cu bratele de fapt o faci cu intreg corpul. Inima iti bate mai tare si mai repede din cauza efortului pe care il depui atunci cand faci flotarile. E ceva normal stai linistit, doar sa nu faci abuz de acest "sport", uneori dauneaza.

| CookiieGeniuss a răspuns:

Nu este un motiv de ingrijorare,cu toate ca ar putea fi cauza alimentatiei,mananca cat mai multe proteine si vitamine dimineatawinking,inaintea flotarilor, ar trebui sa faci niste exercitii de incalzire pentru ca organismul sa fie pregatit, ia-o treptat!

| Petroalee_Petroale_1972 a răspuns:

Hai ca nu a priceput nimeni, bataia puternica pe care ai simtit-o este o extrasistola.Se intampla din cauze multiple:fumat, cafea, stres, oboseala sau... pur si simplu.Nu trebuie sa-ti faci probleme din moment ce nu sunt foarte frecvente(1 la o bataie normala sau mai dese). Asa ca...stai linistit, senzatia este una destul de urata dar, nu ai de ce sa-ti faci probleme si, ca sa te linistesti, fa-ti un ekg.Sanatate

| Hohenheim explică (pentru Petroalee_Petroale_1972):

Eu nu beau cafea si nici nu fumez deci probabil din cauza stresului/oboselei.
Multumesc pentru raspuns! happy