| FlyProject554 a întrebat:

De trei săptămâni sunt răgușit.
Mi-a mai trecut, dar nu complet
Știe careva vreo soluție?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Laringită. Virus (nu covid). Strepsils.Schimbarea alimentației pentru creșterea imunității. Găsești nenumărate tutoriale pe net pe tema asta.

| WhiteLife a răspuns:

Sunt comprimate pentru supt la farmacie, Decasept, Faringosept, Salviasept, Septolete, Septosol. Poți sa bei ceai cu miere și să iei ceva pentru imunitate, de obicei asta e una dintre primele simptome ale răcelii.

| zilog a răspuns (pentru WhiteLife):

Decaseptul provoacă răni în gât de la zahărul respectiv care așchiază rănește mucoasa,
de fapt decaseptul este o idee foarte proasta de albastru de metilen cu zahăr post zgrumțuros
si se sti ecă zaharul in prezenta unor bacili virusi bacterii favorizeaza dezvoltarea acestora, eu spun din propira experiență decaseptul de fiecare dată când l-am încercat doar ma rănit, plus că mi-a provocat reflux gastro esofagian plus că mi-a provocat hiper aciditate gastrica,
Salvia sept mi-se pare atât de disluat si faăra nici un efect frecție la picior de lemn, eu sunt omul care ani de zile eram racit 70% dintr-un an, mâncam și antibiotice dese ori făceam chiar perfuzii sau injectii cu antibiotice atât de rău răceam, așa că le-am mâncat pe toate
si eu am fost răcit timp de 20 de ani și nu îmi mai trecea până cnănd nu am descoperit argintul coloidal ionic si propolisul + plicurile alea de bronhokir, de multe ori ajungeam să fac aerosoli ca să nu mai fiu ragușit, adică cineva care să fi făcut cărare ca mine la ORL de când eram la grădiniță mergeam să fac aerosoli nu cred că e pe aici. streptosol mi-se pare că e bun pe loc dar când te oprești din administrarea lui parcă îti omoară toată flora bucală imediat te umpli de o ciupercă albă pe limbă un fel de candidă înțepătoare în gât de care cu greu scapi cu tot cu argint coloidal si cu Glicerina Boraxata cu Nistatina, și cu mestecatul de 1 săptămână de propolis, și streptisul și altele ca el fac cam același lucru sunt foarte puternice atât de puternice în cât după ele simți cum ți-a lăsat arsuri iar in arsurile respective se dezvoltă tot felul de alte lucuri ba chiar incep amigdalele să se inflameze mult mai rău de cât erau înainte să fi luat strepsils.

Sunt un om care aveam luni in care dădeam chiar si 2000 lei la farmacie să mănânc tot felul de treburi in speranța că îmi va trece.
Și intr-un final am aflat cum se face un coctail bun

| WhiteLife a răspuns (pentru zilog):

Știu povestea cu argintul coloidal big grin si e bun, dar nu exagerat, și nu este panaceu. Nici mie nu îmi place Decaseptul, dar pentru că este mentolat. Oricum majoritatea comprimatelor pentru supt conțin zahăr (daca nu zahar, atunci alti îndulcitori), dar cred că se dizolva in gura până să ajungă pe gat sa deranjeze. Personal folosesc de câțiva ani Salviasept, au și varianta cu zahăr și fără, are gust foarte bun și conține și argint coloidal, care formează un film protector pe gât. Dar sunt multe variante și fiecare poate folosi ce i se potrivește mai bine. happy

| zilog a răspuns:

Bag mâna în foc pentru următoarea sugestie :
Ciorbă de găină sau de pui crescut la curte fierbinte și o mănânci cu ardei iute crescut în grădină și ceapă tot din grădină,
bagi vreo 2 zile ciorbă dinasta fierbinte bu borș de casă

Complementar mai bagi si Bronhoklir pentru tuse uscată
https://comenzi.farmaciatei.ro/......da-p326923

ATENȚIE JUMĂTATE DE ORĂ NU BAGI APĂ SUCURI NIMIC DUPĂ PLICUL DE SIROP PENTRU CA SĂ REPARE PE ACOLO PRIN GÂT CĂ APA O SĂ ÎL SPELE SI PĂCAT DE EL!

Dar nu mai mult de 3 plicuri / zi pentru că sunt mulți oameni pe planetă care au nevoie de acest sirop si care chiar au probleme reale si pe care dacă tu faci risipă ei nu o să mai aibă de unde să îl cumpere!

Seara dai cu albastru de metilen pe amigdale
https://comenzi.farmaciatei.ro/......ia-p322549

stiu bunicii cum se procedeaza cu albastru de metilen nu prea are gust bun dar iti trece si mama ei de raceala tuse gripa orice ar fi
picuri 4 picaturi direct in gât dacă nu te învață nimeni cum se dă cu el.

Ziua mai bagi si câte un plic de fervex o data la 6 ore
adica 3 plicuri pe zi, pui câte unu intr-o cană cu apă fierbinte si amesteci cu o linguriță până când încă mai este fierbinte dar totuși se poate înghiți că un ceai cald

tot in timpul acestui tratament trebuie să bei limonadă făcută din 3 lămâi in fiecare zi si îndulcită cu miere de albine

Până aici nu te costa de cât 20 lei / zi toată investiția

De aici dacă ești bazat pe buzunar poți să mai bagi si lucrurile acestea opționale

Mujdei de usturoi din minim 5 catei de usturoi la fiecare masa

Sirop de muguri de brad poți să bei cât vrei tu în general se face cu sifon nu cu apă minerală ca să aibă un gust mai bun, sifonul să fie de la sifonărie nu de la supermarket! face un gust minunat!
https://comenzi.farmaciatei.ro/......or-p343856

Acum în loc de gumă de mestecat iti cumperi niste propolis si il mesteci până când te plictisești de el si el de tine și îl scuipi
cam toată ziua cât nu ai nimic alt ceva mai bun de făcut mesteci propolis

https://www.mierealbine.ro/propolis

Acum dacă stai și mai bine cu banii și nu ai ce să faci cu ei dacă vrei ceva jmecher rău de tot ar mai fi ceva
câte 17 mililitri de argint coloidal ionic din oră în oră
https://vegis.ro/......ppm-240ml/

Ar mai merge câte o frecție cu carmol pentru răceală
pentru asta trebuie să ai o plapumă groasă ășta este tot secretul că dacă îți face cineva frecția și nu te imbraci gros cu lucruri doar din bumbac și nu te învelești bine cam degeaba ai stricat orzul pe gâște
https://comenzi.farmaciatei.ro/......rm-p302769

Și înainte să faci frecția asta cu carmol parerea mea ar fi că ar fi bine să bei o asipirină efervescentă de la bayer
https://comenzi.farmaciatei.ro/......er-p300324

Să nu exagerezi cu aspirina asta! una îti ajunge!

Te aștept să spui tuturor că ești fericit și că ți-a trecut cu ceea ce ți-am recomandat eu!

| zilog a răspuns:

Bunică-mia mi-a spus una tare rău de tot :
cumperi ceva ridichi negre le cureți de coajă și le scobești la mijoc le faci ca și când ar fi o ceașca torni în ele zahăr cu vârf

iei și 4 cepe mari la fel le cureti le frumos de coji si le scobești ca și când ar fi o mică ceșcuță
pui în interiorul cepelor respective zahăr

le pui într-o tavă în care torni puțină apă doar la început

Le introduci în cuptorul sobei și la temperatura să zicem de 100*C intr-o jumătate de oră se coc încet încet încet
până când își lasă un sirop

scoți tava vezi să nu te frigi si siropul este negru din ridichile negre
si bei acel sirop incet incet incet câte o picătură
bei și siropul din ceapă

si ești reparat intr-o singură zi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apa de gura listerine sau cu clorhexidina, fluend, gargara cu sare