| EuNumaiEuNumai a întrebat:

De un an si ceva imi curge un lichid alb-galbui pe chiloti, inca nu mi-a venit prima menstruatie? de ce imi curge acel lichid? si cam cand o sa imi vina prima menstruatie? dau funda:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna din nou!
Orientativ, prima menstruatie apare in general:
1.Cam la 2 ani dupa ce sanii incep sa se dezvolte;
2.La scurt timp dupa ce apare parul pubian;
3. dupa ce observi o SECRETIE VAGINALA, este semn cert ca menstruatia va veni cat de curand posibil! Pregateste-te!
Ai inteles cum stau lucrulile acum?
Si inca ceva, ma repet din nou:
Ciclul menstrual poate incepe oricand intre 10-16 ani.Depinde ce varsta ai.
Te pup!

8 răspunsuri:
| Elvina a răspuns:

Ai niste scurgeri vaginale, s-ar putea sa-ti vina menstruatia.

| DarkBlood32 a răspuns:

Pai nu-i nimic grav. Sunt scurgeri vaginale. Este semnul in care menstruatia iti va veni peste 1-2 ani.
Daca acea scurgere te incomodeaza foloseste un protej-slip din acela subtire.
Daca scurgerea este abundenta du-te la doctor.
Deci este semn ca menstra iti va veni in urmatorii ani.
Sper ca te-am putut ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Deci ai observat ca slipul tau se pateaza cu o substanta vascoasa alb-galbuie.Aceasta secretie provine din vagin si e perfect NORMALA!
Majoritatea fetelor remarca aceasta secretie cu o vreme inaintea primei menstruatii.Secretia e naturala si sanatoasa.Vei avea secretie o mare parte din viata ta adulta.
Ciclul menstrual poate incepe oricand intre 10-16 ani.Numai corpul tau poate decide cand a sosit momentul primei menstruatii.
Inca ceva:
Orice secretie care:
-Are un miros neplacut;
-este vascoasa;
-este galbuie sau mai inchisa la culoare,
POATE SA FIE UN SEMN DE INFECTIE!
Dar nu e un motiv de ingrijorare, asa ca stai linistita!
Te pup!

| zuzualina a răspuns:

Prima menstruatie vine pe la 11-12 ani, chiar si pe la 16-17, depinde de fiecare.

| EuNumaiEuNumai explică (pentru zuzualina):

Dar de ce mi-a venit pata galbuie?

| EuNumaiEuNumai explică:

Vad ca nimeni nu mi-a putut raspunde, cam cand ar trebuie sa imi vina prima menstruatie daca am secretii vaginale?

| BombonicaXD a răspuns (pentru EuNumaiEuNumai):

Draga mea, nimeni nu iti poate spune cu exactitate cand va veni prima menstruatie.Cel mult poti s-o intrebi pe mama ta cand i-a venit ei prima menstruatie si tot cam la aceeasi varsta iti va veni si tie.Acest lichid galbui este perfect normal, este secretat de vagin pentru a mentine un numar normal de bacterii si pentru a elimina celulele moarte de la nivelul uterului.Ca sa iti dai seama daca ti-a venit menstruatia sau iti va veni peste foarte putin timp(2-3 zile),uite cam care sunt simptomele:
-secretia abundenta a acestui lichid
-dureri la nivelul sanilor
-durere abdominala sau lombara
-disconfort cu privire la temperatura,daca in incaperea in care te afli este cald, ti se va parea mult mai cald decat este sau decat li se pare celorlalti, la fel si cand este frig
-stari de irascibilitate, te poti enerva fara macar sa-ti dai seama
-scurgeri foarte reduse de sange, de obicei le vezi cand te stergi cu hartie la toaleta sau pe chiloti(dar nu la toata lumea)
Take care.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EuNumaiEuNumai):

Buna din nou!
Orientativ, prima menstruatie apare in general:
1.Cam la 2 ani dupa ce sanii incep sa se dezvolte;
2.La scurt timp dupa ce apare parul pubian;
3. dupa ce observi o SECRETIE VAGINALA, este semn cert ca menstruatia va veni cat de curand posibil! Pregateste-te!
Ai inteles cum stau lucrulile acum?
Si inca ceva, ma repet din nou:
Ciclul menstrual poate incepe oricand intre 10-16 ani.Depinde ce varsta ai.
Te pup!

| claudiabiancastefaniaelena a răspuns:

Pai nu-i nimic grav. Sunt scurgeri vaginale.