Legumele tari in general au fibre: varza si toate cele inruite cu ea, morcovii. la fel si in cazul fructelor(gutui). in plus cerealele si semintele, de aceea e bine sa consumi o paine multicereal sau sortimentele cu seminte.
Buna! pentru fibre eu consum cereale. dar surse ar fi mai multe:
Care sunt cele mai bune surse?
Lista de mai jos prezinta continutul de fibre al catorva alimente:
Produs ----Continut de fibre exprimat in grame*
Mazare preparata, 1 ceasca --- 16, 3 g
Fasole rosie, fiarta, 1 ceasca --- 13, 1 g
Zmeura, cruda, 1 ceasca --- 8, 0 g
Spaghetti din faina integrala --- 6, 3 g
Briosa din tarate de ovaz, marime medie --- 5, 2 g
Broccoli, fiert, 1 ceasca --- 5, 1 g
Fulgi de ovaz, normal sau instant, preparati, 1 ceasca --- 4, 0 g
Fasole verde, preparata, 1 ceasca --- 4, 0 g
Orez brun, preparata, 1 ceasca --- 3, 5 g
Mar, mediu cu coaja --- 3, 3 g
Floricele de porumb, 2 cesti --- 2, 4 g
Paine integrala, 1 felie --- 1, 9 g
* Continutul de fibre poate varia de la o marca la alta.
Alimentele complete sunt in general preferabile suplimentelor de fibre. Acestea din urma nu contin vitamine, minerale si alte substante nutritive, spre deosebire de alimentele bogate in fibre.
Totusi, unele persoane necesita un supliment de fibre daca schimbarile de dieta nu sunt de ajuns sau daca sufera de unele afectiuni medicale, cum ar fi sindromul colonului iritabil. Consultati un doctor daca doriti sa luati suplimente de fibre.
Buna,
Iti sugerez sa te uiti pe site-ul meu: www.sanatatesibunastare.ro. Acolo ai sa gasesti la Produse pentru sanatate, sectiunea Controlul greutatii produsul GR2 Control Fiber Supplement. Imi poti scrie si la: daniela.constantin@gmail.com.
Astept mesajul tau,
Daniela