| Anndaa a întrebat:

De unde imi dau seama daca trebuie sa imi vina ciclu in afara de durere de burta si spate curge ceva din pasarica sau cum fara jigniri nu am nevoie tineti-le pentru voi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

GenesisXD ti-a dat un raspuns corect.

... dar de ce nu discuti despre chestiile astea cu mama ta?

| DumiY a răspuns:

Buna!
Inainte de menstruatie s-ar putea sa ai dureri de spate sau de burta. T evei simti mai ciudat si nu o sa ai chef de facut prea multe. Te vei enerva mai repede. Iti va curge o secretie albicioasa inaintea venirii menstruatiei atunci poti purta protejslipuri sau poti sa-ti schimbi mai des lenjeria. In primii 2-3 ani vei avea menstruatia neregulata adica nu iti va veni la 28 de zile poate sa iti intarzie sau poate sa iti vina mai devreme deoarece nu este reglat. Menstruatia se regleaza la aproximativ 2-3 ani de la rpima menstruatie. Oricum mai multe sfaturi iti va da un doctor sau un adult mai mare. Iti dau un site care te va ajuta http://always.ro/yourbody/yourbody.php.

| GenesisXD a răspuns:

Buna, in primul rand iti curge acel lichid albicios, nu stiu sa-ti vorbesc in termeni medicali, dar se observa si dupa toane, esti mai nervoasa etc., iar apoi parca radiezi. Durerea de burta se simte prezenta, uneori si cea de spate, bine ca nu este obligatoriu ca pentru toate fetele sa se intample acest lucru. Daca nu ai menstruatie de 2-3ani, atunci nu este reglata si poti gresi la calcul cand ar trebui 'sa-ti vina', dar e bine sa stii cand ti-a venit ultima oara, sa faci o estimare si poti folosi proterslipuri inainte de acea perioada.

| XKiduuXD a răspuns:

Discuta cu mama ta, poate ea reuseste sa iti explice MULT MAI BINE DECAT NOI. NU-TI FIE RUSINE happy In perioada asta(de pubertate) fetele trebuie sa se inteleaga bine si sa vorbeasca mult cu mamele lor. ASA I SE INTAMPLA ORICAREI FETE! DISCUTA CU MAMA TA! SIGUR ITI VA EXPLICA MULT MAI BINE DECAT NOI! happy Succes, esti in perioada pubertatii, in aceasta perioada trebuie sa ai multa grija de corpul tau!winking BAFTA