Cat timp ai rubeola atat timp ai si bubele in cerul guri si eu am avut dar pe mine ma durea si cand mancam nu doar la fructe zemoase si da au aparut din cauza boli
Weekendul trecut am avut aceeasi problema. era vorba de o inflamare a amigdalelor si bubite aparute pe cerul gurii. nu puteam inghiti, vorbi si respiram foarte greu. am luat 5 zile antibiotice si o saptamana fara scoala. am avut ceva "streptococ", deci ar fi foarte bine daca ai merge la doctor.
Cred ca tu ai rujeola(pojar) pentru ca acest simptom este tipic pojarului si se numeste catarul oculo-nazal:febra f.mare,secretii nazale si oculare gatul rosu aprins cu puncte hemoragice si in dreptul maselelor apar niste puncte rosii(aspect boabe de gris). Pari a fi,,racit'',si dispare in cateva zile,trebuie un regim alimentar usor-supe de legume,piure de cartofi,carne de pasare,fara, condimente, acid si acru si lichide f. multe. Daca cedeaza febra si dispare eruptia poti sa mananci normal.
Aproape ca nu am avut deloc febra pana acum, eruptia se mai vede abia pe picioare si cred cu tarie ca in 2 zile nu o sa mai fie nimic dar sunt de alta parere cu gatul.
Trebuie sa mentionez ca durerea de gat pana in acest moment a trecut prin mai multe faze pe care as putea sa le enumar si sa le explic:
Prima data ma durea "simplu", pe atunci nu am observat nicio eruptie crezand ca e doar o banala raceala si o durere de gat provocata de o apa rece sau aerul rece de afara.
Doua trei zile mai tarziu, pe langa aceasta senzatie de durere a mai aparaut si senzatia de uscaciune.Stateam cu sticla cu apa,(la temperatura camerei, calda), langa mine nonstop.Imi venea sa inghit in sec foarte des si faceam acest lucru inghitand si putina apa.Astfel durerea se ameliora.Treaba asta se petrecea aproape cand a aparut si eruptia.
Tot aproape in aceiasi zi cu aparitia eruptiei au aparaut in cerul gurii aceste pete rosii dureroase.
Acum dupa aproximativ 3 zile de la eruptie durerea s-a transformat parca in niste intepaturi cand mananc care starnesc o durere dar incomparabila cu ele.Petele rosii din cerul gurii observ ca se amelioreaza si dispar.
Aproape in fiecare zii a intervenit o schimbare, sincer sunt curios maine ce mai apare.Iese un omulet din gat cu un ac spunand "Eu am fost, hahaha!"?
Tu esti un copil dulce si chiar curios,,,, Stai linistit astea sunt toate etapele bolii, incubatia cu perioada de invazie si eruptiva si convalescenta cand deja eruptia dispare si apar niste pete galbui maronii.Acum ar pute sa apara complicatiile, daca durerea persista si apare febra din nou sa mergi la medic pentru consult.Nu te forta sa mananci, incearca sa bei multe lichide pentu ca sa previ dezhidratarea si stai in casa inca 7 zile dupa disparitia eruptiei.Multa multa sanatate!
Sincer as putea spune ca a iesit! Nu ma mai doare gatul aproape deloc, ma simt ca si vindecat!
"copil dulce"? E foarte frumos sa fii inca un copil la 18 ani si sa ai 1.95,(nu ma intelege gresit pentru ca nu o iau ca pe o insulta, mi se pare chiar haios ).
Si da ma simt mult mai bine, petele aproape ca au disparut de tot iar eu sper ca de luni sa pot sa "ies si eu in lume". Merci! Esti o fata(sper ) dulce si cu suflet bun!