| dianainsta01 a întrebat:

De vreo 3 zile am febra incontinuu si usoare stari de ameteala, mai mult cand fac efort. Ma doare si capul din cand in cand dar imi trecere destul de repede. De fiecare data cand iau Nurofen sau Algocalmin imi trece si ma simt foarte bine cateva ore dupa care ma apuca iar. Dar febra este foarte mare si am aproape tot timpul mainile si picioarele inghetate, iar restul corpului foarte fierbinte + senzatia de frig. Cum as putea trata asta? Sunt foarte sigura ca nu e o raceala, dar atunci ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Nu invata organismul cu pastile la orice mica durere.
Mai bine consulta medicul de familie/fa-ti un set de analize si asa vei afla ce anume ai.
O zi frumoasa sa aihappy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai o viroză respiratorie ( banala răceală ) - presupun că mai ai şi alte simptome...

În PRIMUL rând, îţi recomand un control la medicul de familie!

Apoi, dacă îţi dă Paracetamol şi Vitamina C, atunci îţi recomand altceva ( în caz că ai şi alte simptome de răceală şi nu-ţi trece ).

Poţi încerca unul ( nu toate ) dintre următoarele remedii/medicamente :
* Coldrex MaxGrip ( plicuri ) - le dizolvi în apă fierbinte şi bei unul la 4-6 ore ( îl bei cât de fierbinte rezişti ) – a se citi şi RESPECTA Prospectul.
* Coldrex HotRem - aceeaşi indicaţie ( ca la cel anterior )
* Theraflu Extra răceală şi gripă ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Fervex ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Modafen HotDrink ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Nurofen răceală şi gripă - comprimate.

Iar pentru durerea de amigdale, ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...

Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.

Pentru răceală se poate consuma usturoi proaspăt ( cu diverse alimente ), citrice ( care conţin multă Vitamina C, în special kiwi ), vin fiert, ceai cald ( nu fierbinte ), etc.

Pentru tuse se poate folosi ceai de soc îndulcit cu miere de albine, sau ceai de ceapă + jumătăţi de nucă.
Vezi şi alte remedii pentru tuse la linkul :
http://sanatate.bzi.ro/remediu-cu-usturoi-si-miere-pentru-tuse-seaca-6822
http://www.tonica.ro/......-tuse.html

Dacă nu ai probleme cu tusea/gâtul, se poate bea ceai de natural din orice plante.

Totuşi, sunt unele mai indicate în caz de răceală - vezi detalii la linkul :
http://www.gradinamea.ro/......550_1.html

http://www.ele.ro/sanatate/tratamente-naturiste/5-ceaiuri-antiraceala-4225

Pentru nasul înfundat se recomandă diverse picături nazale ( de la farmacie ) sau inhalaţii cu abur/ceai de mentă sau muşeţel ( în care se pot pune câţiva picuri de ulei de brad sau de eucalipt ).

Dacă ai şi febră atunci se pot face frecţii ( pe tot corpul ) cu spirt sanitar, carmol, etc.

Antibiotice se iau DOAR în ultimă instanţă ( NU se administrează de la început ), în cazul în care simptomele se agravează şi DOAR dacă sunt prescrise de medic!

Toate cele bune şi multă sănătate.

| Legend123 a răspuns:

Si eu am trecut de multe ori prin ce ai trecut tu..eu unul am stat in pat, am baut ceaiuri si am luat pastile. ca sa iti ocupi timpu incearca sa uiti la un film sau dormi. va trece dupa cateva zile happy poti vizita si medicul de familie iti va da el pastilele necesare

| RockPassion94 a răspuns:

Eu nu aș lua medicamente după ureche, dacă aș fi în locul tău.

Cel mai bine e să iei legătura cu medicul de familie. Încearcă telefonic, iar dacă te va chema la un consult e recomandat să mergi.

Până atunci, poți încerca remedii naturiste, cum ar fi compresele, ceaiurile din plante, uleiul de mentă (pentru dureri) și să consumi multe fructe și legume în stare crudă. Poți încerca să bei și limonadă, pentru aportul de vitamina C, îți va stimula sistemul imunitar, și astfel organismul va deveni mai puternic.

Însănătoșire grabnică îți doresc!