| Klv_Stefan_1998 a întrebat:

De vreo saptamana am o buba in gura(mai precis pe buza inferioara dar este in gura). Cred ca stiti cu totii despre ce vorbesc. Si ma doare de fiecare data cand mananc/beau ceva.
3 intrebari:
-Cum se numeste?
-De ce apare?
-Existe vreun leac "babesc" prin care pot scapa de ea mai repede?
Funda unui raspuns complethappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AndraNicoleta a răspuns:

Se numeste afta bucala.

Nu se cunosc inca toti factorii care determina aparitia acestor afte insa, cel mai probabil, alimentatia este de vina. Ori ai mancat ceva expirat ori prea sarat sau condimentat.
Mie personal, imi mai apar astfel de afte cand imi pup pisica-n bot. Daca ai animale de companie, pot fi si ele o cauza.

Nu prea exista niciun elicsir miraculos care vindeca aftele bucale. Exista doar niste picaturi cu propolis care se gasesc in farmacii si care grabesc (intr-o oarecare masura ) vindecarea. Nu o sa-ti mai treaca in 10 zile, o sa-ti treaca in 8...
In locul acestor picaturi poti folosi si miere. Pui o lingurita de miere direct pe bubita. Nu o sa poti sta prea mult timp cu ea in gura, insa un minut este suficient. Dupa care o scuipi sau o inghiti laughing.

Mai mult decat atat nu stiu sa-ti spun.
Oricum, insanatosire grabnica!

3 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Pune un picuț de spirt sau rachiu tare-tare pe o bucatică de vată si las-o pe rană (vezi sa nu o inghiti). Îti va amorti locul, nu va mai durea asa rau. Ori clăteste gurița cu ceai de musetel, cand simti nevoia, mai ales inainte de culcare.
Poate iesi si cand mănânci ceva cu poftă, ori in mare scârbă.

| SWΔG a răspuns:

Poate fi afta bucala sau stomatita, si apare din cauza microbilor.Eu am avut tot asa si m-am dat cu DERMOGENT o solutie bazata pe tincturi de plante si propolis.M-am dat in fiecare zi cu o vata inmuiata in aceasta solutie si dupa aprox. 4-5 zile s-a vindecat.http://www.irisfarm.ro/......50ml/.Sper ca te-am ajutat.

| catineanu33 a răspuns:

Nu mai pupa si tu tot felul de chestii ca poate de acolo ti se trage.