| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

De vreo trei zile incoace am avut parte de urmatoarele simptome:
-ziua 1- lipsa de energie
-ziua 2- tuse
-ziua 3- moleseala, tuse si pare ca si ceva febra
Credeti ca exista poribilitatea de a fi infectat cu "noul" coronavirus? Sunt 100% sigur ca am luat aceasta "raceala" de la tata, care, spre deosebire de mine, nu poarta masca deloc(ma refer in public), nu tine distanta sociala (+se baga in vorba cu toti strainii) si nu se spala pe maini. De ce cred asta? El a aratat asemenea simptome de dinaintea mea (cu cateva zile), ba chiar a avut si o durere de cap maricica. El spune ca-i datorita "baii" pe care a facut-o cand prindea peste (intr-o zi mai insorita, spre seara). De mentionat ca inca doi membri ai familiei au luat "raceala" aceasta aproape simultan cu mine(restul momentan par okay). As dori sa va aud parerile, va multumesc in avans!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Adica vrei sa ai corona? Cam asta inteleg.

| anonima188888 a răspuns (pentru darrio2007):

El spera sa nu fie ceva mai grav decat corona

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru darrio2007):

Nope, nicidecum.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru anonima188888):

Sper sa fie o raceala, nu corona.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Pe taica-tu nu l-a luat nimeni de ceafă pentru ca nu poarta masca in public? Daca este infectat e grav, a infectat si pe altii.

Chestia ii ca nu e singurul care nu poarta masca in public, majoritatea nu o poarta pe aici. Sa mai mentionez ca am fost la vot iar pe drum un tigan m-a luat la misto doar pentru ca purtam masca?

Chiar si majoritatea magazinelor care au pe usa afis cu "purtarea obligatorie a mastii" le permit sa intre inauntru fara masca.

| anonima188888 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Ignora.i pe prostii care se cred mai presus decat virusii, tot ei o sa planga dupa

| darrio2007 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Pana vor lua amenda patronii.

Hm, la ce te asteptai la unul ca el sa faca misto? Si la mine in oras unii tigani urca fara masca in tramvai. Unii nu toti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O asemenea situație nu se rezolvă cu păreri, ci cu un test de coronavirus.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru sadrian46):

De-as avea bani de asa ceva... In momentul de fata nu-mi permit asa ceva, n-am de unde sa scot 300lei :/

Suna la 112 si va fac ăia testele gratuit.

Multumesc de informatie! Vad cum ma simt urmatoarele zile, iar daca-i cazul o sa fac asa cum spui. Pana atunci o sa continui sa iau masuri pentru a nu da "raceala?" mai departe.

| sadrian46 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Dacă mergi la spital, trebuie să ți le facă gratuit.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Foarte probabil covidutz.

| NeverGonnaLetYouDown explică:

Corectie * trei membri ai familiei, momentan*

| anonima188888 a răspuns:

E clar ca ai luat covid, cel mai bine pentru tine este sa te izolezi de restul pentru a nu ii imbolnavi, iar daca simptomele se agraveaza suna la 112 sau la dsp

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru anonima188888):

Sa stii ca incerc sa stau departe de bunici, insa degeaba daca restul nu o fac... Pe langa asta, o sa continui sa port masca si sa tin o distanta in public.

| Andrei_Nicola_1990 a răspuns:

Uite, eu am avut o tuse care imi seca gatu si ma tinea mult treaz timp de 2 saptamani; la putin timp dupa ce s-a ddat alerta de carantina, prin martie... si n-am avut nimic. Acum tu folosind internetul si avand un ton informal ai maxim 22 de ani deci nu te gandi in niciun caz la mortalitate. In schimb, daca presupunem prin absurd ca esti infectat, nu e atat de corpul tau ci de reactia in lant pentru ca poti fi asimptomatic sau sa simti decat tusea si atat si sa n ai complicatii, in schimb daca ai vreo bunica sau o vecina mai in varsta si care are si destule probleme de sanatate, pentru ea este o problema de viata si de moarte. Tu stai linistit, situatia nu e atat de exagerata, cum se face tam tam la televizor, insa e de datoria fiecaruia sa avem grija nu doar de noi, ci de toti asa ca fa ti mai bine testul si sper sa fii bine happy