Pielea uscata, simptom al unor afectiuni
Desi de cele mai multe ori uscarea pielii este provocata de factori externi sunt si cazuri in care aceasta poate fi simptom al unei afectiuni, precum:
Afectiuni dermatologice (eczeme sau psoriazis);
Diabetul. Fluctuatiile glicemie pot provoca deshidratare, fapt ce provoaca uscarea pielii. De asemenea, diabetul are drept efect si incetinirea procesului de vindecare al ranilor si creste riscul de infectii. Din acest motiv, pacientii care sufera de diabet trebuie sa acorde o ingrijire adecvata pielii;
Hipotiroidism. Nivelul scazut de hormoni tiroidieni poate avea drept efect reducerea cantitatii de uleiuri produse de piele. Astfel apare ca simptom pielea uscata si aspra la atingere. Hipotiroidismul se manifesta si prin stari de oboseala si crestere in greutate;
Alimentatie deficitara. Lipsa anumitor nutrienti importanti poate avea consecinte asupra pielii.
Tratarea acestor afectiuni poate fi si solutia impotriva pielii uscate. Exista insa si cazuri cand pielea are nevoie de ingrijire speciala si tratamente pe care numai medicul ti le poate recomanda.
Menopauza si efectele asupra pielii
Pe langa bufeuri, menopauza se manifesta si prin simptome precum piele uscata si asta pentru ca nivelul de estrogen scade. Estrogenul este hormonul care provoaca dezvoltarea corpului fetelor aflate la pubertare. De asemenea, joaca un rol important in mentinerea densitatii osoase cat si in reglarea nivelului de colesterol.
Un alt rol al estrogenului este acela de a stimula productia de uleiuri si colagen.
Acesta este motivul pentru care odata cu instalarea menopausei si scaderea nivelului de estrogen, pielea capata aspect mai uscat si provoaca mancarimi, Tanzi,
Insa schimbarile hormonale nu numai ca afecteaza productia de uleiuri la nivelul pielii ci diminueaza si abilitatea corpului de a se mentine hidratat. Desi efectele vor putea fi observate intai la nivelul coatelor sau in zona T (frunte-nas-barbie), pielea de pe intregul corp va deveni uscata.
Una hidratanta, de la Nivea sau pentru bebelusi.tiu ca e ciudat dar alea sunt cele mai bune
Probabil ti se rupe pielea de la frig. Poate ai stat pe afara si de aceea. Poti incerca o crema de galbenele, dar daca vezi ca începe si pe la urechi, pe la frunte sa ti se usuce pielea du.te la un medic. În cazul asta ar fi posibil sa ai psoriasis. O boală în care începe sa ti se usuce pielea de pe scalp, urechi, nas, ochi etc. Dar nu te speria. Daca iti va trece in decurs de vreo 4 zile, nu ai nimic. Sper ca te.am ajutat.
Fluocinolon este un unguent, fara miros, care vine ambalat intr-un tub micut si are un gramaj de 18 g. Pe mine asta m-a ajutat! Fiind un produs vascos si gras, l-am folosit seara si chiar de a doua zi am inceput sa vad rezultatele. Desi textura sa nu se absoarbe repede in piele, datorita consistentei, in primele zile de utilizare, produsul era absorbit in cateva secunde de pielea de pe frunte si de pe nas. Prima dat am observat ca nu mi se mai cojeste tenul si incet, incet si-a revenit si in aproximativ o saptamana am scapat de mancarimi, usturime, roseata, piele care tine iar tenul meu a revenit la normal, desi nu mai e la fel de gras ca inainte! Acest unguent este indicat uzului dermatologic si nu este un produs dermatocosmetic! Are in compozitie corticostereoizi puternici si antibiotic. Mare atentie la utilizarea produsului, deoarece reactiile adverse pot fi puternice si pot da batai de cap. Eu am folosit unguentul doar o saptamana, pentru ca singura mea problema a fost uscarea tenului. Daca problemele voastre sunt mai mari, va recomand sa utilizati unguentul sub supravegherea unui medic. Acest produs, nu e o simpla crema hidratanta pe care o cumparati de la farmacie, va rog sa fiti atente in utilizarea unguentului!
hedol întreabă: