StrEnAdy e bine daca faci sala sa stii si limba romana.La sportul asta, ca sa te faci mare trebuie sa stii multe chestii biologice dar chestiile astea biologice nu le poti citi daca tu nu stii gramatica limbii romane.
Eddy te poti duce la sala dar ai grija.Sunt exercitii care stopeaza cresterea pentru ca iti preseaza coloana.(Nu mai dati sfaturi aiurea daca nu stiti cu ce se mananca sportul asta). Ai grija la genoflexiuni.In timp ce lucrezi sa nu relaxezi spatele nici o clipita.(Asta daca vrei culturism). Fitness-ul dupa cum stii e un culturism cu greutati mai mici.Deci il poti face absolut oricand, il poate face si un copil de 8 ani.Succes!
Da daca faci fitness te opresti din crestere nu neaparat dar probabil, macar asteapta sa ai 15-16 cand esti tottusi mai inalt, pana atunci daca vrei sa slabesti lasa ciocolata fa abdomene alearga si fa gimnastica
Sportul nu afecteaza cresterea, doar ca sala de fitnes e cam mult la 13 ani, mai bine mergi la sala de dans, te plimbi cu bicicleta sau alergi. Daca chiar vrei sa mergi la sala de fitnes viziteaza-ti medicul de familie si intreaba-l ce parere are despre greutatea ta. S-ar putea ca la varsta asta greutatea ta sa fie normala si tu sa ai impresia ca esti gras(a).
Depinde ce faci. Daca te apuci sa ridici 25-40 de kg o sa ti se taseze oasele si nu o sa mai cresti. Oricum prima luna faci falra greutati sa ti se obisnuiasca muschii cu miscarile apoi sa treci la 7-8 kg poate chiar mai mult
Salut. si eu sunt in aceeasi problema ca tine. am tot 13 ani si o vreme m-am gandit sa merg la sala. acolo mi-a fost spus ca este prea devreme pentru a slabi. de la 14 ani de preferat 15 e bine sa mergi la sala. ori cum pe la 15 ani vom avea o perioada in care ne vor creste oasele si corpu si o sa fim mai slabi. dar ai si alte alternative. fa ca mine : alearga mult, fa ceva abdomene, flotari, tractiuni si mai slabesti. mie cel putin imi merge
Sigur ca nu te opresti din crescut...Eu am tot 13 ani si ma ocup cu culturismul(sala de forta). Asta nu-ti afecteaza cresterea in nici un fel! Numa cei nu buni de nimic si lenosi pot spune cati afecteaza.
Cresterea ta poate fi afectata doar daca ridici multe greutati... poti slabi cu exercitii fizice. fara greutati
Bai copii voi sunteti dusi rau? Daca nu aveti habar nu mai comentati ITI AFECTEAZA CRESTEREA cunosc N cazuri, veniti si va dati cu paree de ncunoscut si il aburiti pe bietu copil de cand i fitnessu se stie si se zice AFECTEAZA CRESTEREA
Mario1996 întreabă: