| SerbanElyan a întrebat:

Deci, am fost la doctor si a zis ca am depresielaughing. Am aflat:

Depresia este o afectiune mintala caracterizata de episoade persistente sau recurente de tristete si melancolie patologica. Aceste episoade dureaza mai mult de cateva saptamani si au un impact negativ asupra vietii sociale, profesionale, familiale si intime a individului.

Simptomatologia depresiei este complexa si difera ca intensitate si asociere in functie de tipul depresiei: distimie, depresie majora sau depresie maniaca (tulburare bipolara). Manifestarile distimiei au un caracter cronic si dureaza perioade mai lungi de timp, desi ca intensitate sunt mai scazute. Reduc randamentul intelectual si profesional al individului insa nu il incapaciteaza. Manifestarile depresiei majore insa incapaciteaza individul, perturband randamentul profesional, somnul, apetitul, libido-ul si activitatile de relaxare. Simptomele asociate dureaza mai mult de doua saptamani. Depresia maniaca sau tulburarea bipolara cuprinde un ciclu de tulburari de dispozitie, compus din stari de tristete patologica urmate de stari de euforie. Schimbarile de dispozitie se produc gradat sau brusc.

Formele particulare ale depresiei sunt: depresia psihotica, depresia post-partum si tulburarea depresiva sezoniera. Depresia psihotica se manifesta sub forma episoadelor psihotice (halucinatii, delir, etc.) in asociere cu forme severe ale depresiei. Depresia post-partum apare la unele femei dupa nastere, afectand capacitatea mamei de a-si indeplini responsabilitatile parentale. Dureaza de la cateva saptamani la cateva luni. Tulburarea depresiva sezoniera se manifesta doar in anumite perioade ale anului, de obicei in timpul sezoanelor cu mai putina lumina solara. Simptomele dispar in timpul anotimpurilor calde si luminoase.

Simptomele specifice principalelor tipuri sunt: tristete si melancolie permanenta, iritabilitate, furie, neliniste sau senzatie de goliciune sufleteasca. Bolnavul are o gandire pesimista, lipsita de speranta. Se considera neajutorat, neputincios si se invinovateste pe sine permanent. Dispare pofta de viata, de a trai iar suicidul este privit ca singura solutie pentru rezolvarea problemelor. Activitatile zilnice sunt intreprinse fara interes iar hobby-urile si activitatile de relaxare nu mai produc placere. Libido-ul este redus, apar probleme de somn: insomnii sau nevoia de a dormi mai mult. Se instaleaza oboseala, durerile de cap, tulburarile digestive sau dureri cronice fara o cauza evidenta. Miscarile bolnavului devin greoie ca si cum fiecare gest ar fi un efort pentru acesta. Se produc modificari de greutate: slabire datorata lipsei de poftei de mancare sau ingrasare ca urmare a cresterii poftei de mancare. Bolnavului ii este greu sa ia decizii, sa se concentreze, sa reactualizeze informatii sau sa memoreze informatii noi. In cazul copiilor si a adolescentilor rezultatele scolare scad si par plictisiti in permanenta, pierzandu-si interesul pentru marea majoritate a activitatilor.

Episoadele de manie, specifice tulburarii bipolare, se caracterizeaza prin: furie si iritabilitate nejustificata, senzatie de euforie si exaltare, insomnie, vorbire rapida si incoerenta sau tonalitate ridicata a vocii, comportament social neadecvat, comportament sexual exacerbat, gandire confuza si incoerenta, capacitate redusa de analiza, perceptii exagarate despre sine si lumea inconjuratoare, deformari ale realitatii.

Cauze

Depresia este cauzata de:

factori biologici: deficiente de oxigenare cerebrala, disfunctii hepatice in asociere cu disfunctii splenice si tiroidiene, alimentatie necorespunzatoare, etc.
factori psihologici: conflictele interioare sau nemultumirile sunt mai intense si mai numeroase decat multumirile si satisfactiile personale
factori sociali: mediu familial si social neadecvat, mediu profesional suprasolicitant, etc.
factori de mediu: poluare, lipsa expunerii la razele solare, expunere la radiatii, etc.

Cum pot scapa de depresie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Pai daca medicul ti-a pus diagnosticul e clar ca ti-a dat si tratament pe care ar trebui sa il urmezi.Asa o sa scapi!

| deeeeeebora a răspuns:

1. i-a vitamine(mg, ca, d, c, fier)Omega 3
2. daca cineva ii in depresie(Inainte sa mearga la doctor pentru un tratament)sa incerce sa ia 1-2 cani sunatoare/zi timp de 2 saptamani/1 luna. el este cel mai bun antidepresiv(sub foarma de ceai)
3.nu te mai stresa pentru nimic... IARTA, iarta oameni care iti fac raul, destinu' tot si Zambeste ofera oamenilor ceea ce tu nu ai :un sfat, multa dragoste, protectie, lucruri
4.roaga-te Lui Dumnezeu si spune ca ai nevoie de El(El o sa se bucure)si o sa vina sa te ajute la TOATE probleme. le va lua deasupra ta, si le va pune Lui, acolo jos la cruce.prin simplu fapt ca ne asteapta o imparatie si stiind ca Dumnezeu ne iubeste nespun ar trebui sa zambim

| UNfriendLY a răspuns:

Pai depresia in cazul tau este cauzata de factori de tipul? ca doar i-ai mentionat, ca sa stim cum sa te ajutam laughing si ce sfatiri sa-ti dam

| kareina a răspuns:

Plimbandu. te prin parc, pe strada, pe oriunde, la aer sa fie, asculta muzica clasica si mai ales indeparteaza. te cu gandul de tot ceea ce este stresant, de tot ceea ce te agita sau din contra, indeparteaza. te cu gandul si chiar privirea de tot ceea ce te aduce in stare de tristete, de melancolie.Cand esti in parc priveste, invata sa privesti si sa te concentrezi asupra a tot ce te inconjoara in momentele acelea, rupe. te de realitate, priveste cu mai mult interes ceea ce ai in jur, iar daca esti pe strada, gandeste. te ca sunt multi oameni care trec chiar pe langa tine in momentele acelea si in sufletul lor poate sufera inzecit mai mult decat tine, dar depasesc momentele concentrandu.se pe activitatile zilnice pentru ca asta este viata, grea sau usoara trebuie s. o invatam s. o traim frumos.Nu suntem singurii pe planeta care suferim, multi trec prin situatii groaznice si trebuie sa supravietuiasca, pune in balanta situatia ta si situatia lor si o sa vezi cine"sta"mai bine.Sanatate multa!

| Lady.Love a răspuns:

Poti incerca tinctura de lavanda si de valeriana si un ceai de paducel. Eu am folosit si e ok. Uite de unde am cumparat:
http://www.okazii.ro/catalog/41651858/tinctura-de-lavanda.html

| fluturas a răspuns:

Un psiholog te-ar putea ajuta happy
si incearca sa gasesti tu cauzele care iti provoaca depresia si scapi de ea

| ioana_6413 a răspuns:

Încearcă să consulţi un psiholog.

| OvisOvidiu a răspuns:

Vreau sa vorbim intre patru ochi.
Vreau sa te ajut si sa-ti dau niste sfaturi da add la ovidiuovis23@yahoo.com cand esti dispus sa vorbesti cu mine.
Si poate te vei intreba de ce pe mess? Ei bine
Pentruca sunt multe chestii pe care depresia le ascunde si care nu se poate face un listyng atat de mare incat sa le enumeri pe toate si mai ales pe TPU.
Mult succes si ai grije ce faci cu depresia chiar daca acum nu esti intr-un stadiu atat de mare in timp se poate agrava care iti va marca viata pe viitor happy