| Tops a întrebat:

Deci am sindromul osgood-schlatter (de vreo 2-3 ani) si voiam sa intreb in ce consta tratamentul(am auzit ca se lasa asa sau gheata) si ceva exercitii fizice daca puteti sa imi recomandati?big grin
Doctorul la care am fost mi-a zis ca sunt dureri de crestere( si intr-adevar am crescut in 2-3 ani de la 1, 54 la 1, 72) si dr mi-a recomandat ghipsul pentru 6 luni nu am acceptat laughing normal deci in cat timp dispare?laughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| solumaam a răspuns:

Uite de la marele Google:
Prognosticul pentru pacientii cu boala Osgood-Schlatter este excelent. Simptomele se rezolva spontan la un an. Discomfortul poate persista pentru 2-3 ani pina la inchiderea platoului de crestere tibial. La aproximativ 10% dintre pacienti simptomele continua pina la virsta de adult in ciuda tratamentelor conservative. Acest fenomen se datoreaza largirii tuberozitatii sau prin formarea de osiculi in tendonul patelar.
Si sunt pagini intregi despre subiect ...doar ca trebuie sa scrii in chenarul ala de sub Google si dai cautare!